ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, May 11, 2010

Cloth Diapers

Macam biasa emak saya memang suka beli macam-macam untuk cucu2nya AKA anak-anak sayalah. Baru-baru ne emak dengan nada gembira memberitahu dia ada beli pampes yang boleh basuh. Dengan kata mudah CD aka Cloth Diapers. Saya dah lama tahu item ini dari sahabat saya meczar. Tetapi tak penah tergerak hati untuk membeli. Suami pun buat tak tau je bila saya bagi tau dulu. Tapi kali ini bila benda dah ada depan mata rasanya kena jugak cuba. Bila tunjuk pada suami & review kebaikan CD ne terutama part JIMAT tue suami kata boleh cuba. Saja uji dia ..

"Sapa nak cuci CD ne.Buat tambah keja B je..Kain baju yg ada ne pun tak tercuci & sidai"

En. Papa (saya nak standartkan panggilan pada suami sbg Encik Papa) senyum dan tergelak dan kata :
"ala bukan susah"

Okies kita tgok sapa yang buat nanti!!!
Saya belum cuba.Baru basuh semalam. Hujung minggu ne baru boleh cuba. Nanti dah guna saya akan review sama ada okies atau tidak pada kawan2.


Mak saya ne lupa agaknya. Arief tue boy.
Apasal color pink pulak dibelinya.
Amana dah tak pakai pampes sangat ye nenek..
Butang-butang ne utk adjust saiz


Ne insert.Macam lembut&selesa je..

4 comments:

Mrs Maisarah said...

Wow! if sape2 berminat leh cari saya ye. :)Http://teddytods.blogspot.com

nur alisya said...

aritu ada gak kumpul..tapi kena rajin basuh le..kalau dapat maintain mmg jimat...cuma skang x larat nak pakaikan..

BABY said...

suruh cik abg tolong mestilarat lepas tue haha

Totie@Tomy said...

cd ni sekarang dah top ingat nak beli jugak untuk anak saya tp maybe dia dah masuk umur 4 bulan..