ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, July 17, 2010

Boat @ Mines

Ini adalah kejutan besday lagi untuk Amana.En. Papa cadang nak bawa pergi zoo tapi disebabkan kesiangan , En.Papa tukar agenda ke Mines untuk naik boat.Dapatlah jugak tengok binatang2. Amana happy dan kami sebagai mamapapa lagilah gembira.. Kebahagiaan anak-anak adalah kebahagian ibubapa jugakakan?

Untuk naik boat ne kosnya RM33 untuk dewasa dan anak2 yang umur 3 tahun ada chargenya tapi saya lupalah.
Boleh pilih nak naik yang berapa minit .. 50 minit. 30 minit..15 minit ada ke ek??hehe

Ala-ala Papa Mithali

Alahai anak bapak

Ikan-ikan
Ikan keli kat sini besar tauuuuu

Haa.. ne lif  air dah terbukak

Mines Resort City

Ohhh..gembiranya Amana
Tak terbeli dengan wang senyuman anak-anakkan?

First time nampak Arief buat  muka garang dgn mama

Burung-burung

Biawak

Kura-kura


Naik bot ne 50 minit je pun Arief tak tahan ngantuk ye

Itik ke angsa ne

Ne umah owner Mines ne.. tapi macam umah tinggal
Macam takde orang


Katanya ini umah salah seoarang bekas menteri Malaysia
Umah ne nampak ada orang duduk..
Macam terjaga nak dibandaing umah di atas

Amana yang happy..

Review saya ialah pada yang berkenaan perlu ambil langkah proaktif untuk menjaga kebersihan tasik ini. Bayangkan masa naik  lif air tue kelihatanlah sampah2 dan botol2 kosong terapung. Amana siap cakap"eee..mama kotor. Busyuklah"

Masa bot pusing keliling tasik ada satu tempat dekat dengan Restoran Makanan Laut di tepi2 tue penuh plastik sampah. Rasa segan dengan pelancong dari Arab yang naik sekali tu..

Walau macammana pun kami happy sebab Amana happy. Amana happy sebab belum pernah naik bot. Lepas ne En. Papa cadang nak naik bot kat Putrajaya pulak.Ohh tapi jangan lupa ye En.Papa kita mesti bawak anak-anak pergi Zoo. kalau ada rezeki kita bawak Arief pulak naik flight sebab Amana kecik2 dah rasa naik MAS & AirAsia

2 comments:

Momma Mia said...

Happy belated bufday Amana...
Suke tengok Amana senyum laaa... manis sangat!!! Semoga sihat & ceria selalu !!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

belum tgok dia marah
lagi comellllllllll
hehe