ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, July 29, 2010

Check Up

Tadi saya perlu buat check-up. Haaaa... bukan sebab saya prgnt ye!!! Adalah sebabnya......Buat masa ini saya harap Arief itu si bongsu debab dalam 3/4 tahun. Lepas tue baru saya fikirkan untuk si debab yang lain..

Walaupun saya ne dah 2 kalilah prgnt saya masih tak tau tak ingat jenis darah saya. Jadinya tadi 2 kali jari saya kena cucuk sebab jenis darah saya tak boleh baca. (padan muka) Nasibla saya ne ala2 berani..haha. Ala bersalin yang antara hidup dan mati pun boleh lalui  takkanlah cucuk kat hujung jari sikit nak kecoh ye tak?? Lagipun doctor tue minta maaf sebab kena buat 2 kali.Saya senyum je..

Lepas tue doktor suruh baring. Ingat nak check apa.Dia pegang bahagian leher & pastu ketuk2 perut. saya sempat buat lawak "Doktor ne check macam check baby kembung je" Tersengih2 doktor tue..Pastu check tekanan dan degupan jantung.

Haaa.. sampai kat part yang buat saya tersengih2 pulak. Berat Puan dot dot dot kg... Arghhhhhhhhh tidak!!!!!!! Kalaulah Puan Dottie yang saya ceritakan dalam entry ini nampak saya, apa dia cakap agaknya ye... Mesti dia cakap.."You nampak berisi... U prgnt ke??" waaaaaaaaa..tak mo..tak mo...

Berat naik tapi takkan tinggi pun naik seiring dengan berat.??Merepek2 je.. Tinggi saya dulu 155cm sekarang 159cm.Biar betul???? Tinggi tak penting tapi berat itu meriasaukan saya..mmm..nampaknya kena makan nasi satu senduk je setiap kali makan...

Betul kata ibu kepada  mezcar .Kami jumpa masa besday party Muqry.
 "Sihat kamu ye?"
Nampaknya betul kata makcik. saya makin sihat sebab anak makin senang dijaga dan saya tak susah ati agaknya... Sekarang saya wajib susah hati!!!

No comments: