ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, October 18, 2010

From Korea With Love -Part 6

Semalam saya tak sempat update sebab kami sampai malam di ITTPI.
Okla tgok gambar & saya cerita satu2 ye..


 Semalam kami dibawa ke Restaurant Korea sebelum sampai ke IITPI.
Macam biasa saya makan sekadar untuk amik ati our host.
Saya makan makanan yang saya rasa halal.
So saya makan ini. Ini adalah pulut.
Di dalamnya ada kacang hitam dan segala macam kacang

 Macam ne rupa di dalamnya.
Rasanya manis


 Sampai di IITP dalam jam 6.00 petang
tapi dah macam 8.00 malam
Ini leturer room kami
Oh saya nak amik gambar banner tue sebenarnya

 Ini di bahagian luar bilik saya.
Di sini delegate boleh borak2 dan bergelak ketawa bersama
Dorm campur-campur.Tak diasingkan utk lelaki & perempuan
Bilik je asing


 Ini di bahagian depan sofa2.
Dalam bilik tak disediakan kemudahan internet. 
Di sinilah saya menaip sekarang
Model itu rakan saya dari Thailand

Untuk masuk ke dorm masing-masing kena guna keywords
So takde sapa boleh masuk kecuali diri sendiri

 Ini dari dalam bilik pulak


 Ini rupa dalam bilik kami
Dapat sorang satu bilik
Tapi saya dan Azlin ambil keputusan tidur satu bilik
Lagipun kan ada 2 katil

 Ada tuala, tisu, dan alatan untuk berus gigi

 Disebabkan saya dan Azlin kelaparan kerana di Restauran Korea itu cuma makan pulut
Sampai je bilik macam lipas kudung kami masak
Oh kami sempat beli barang semasa kawan-kawan lain sedang makan
Saya beli telur, cilik & can opener.
Boleh tak bawak sardin tapi takde can opener?
Semuanya berharga 5400 won bersamaan RM16 lebih kurang
Semalam saya makan sardin yang saya masak, ikan bilis&serunding  yang mak bekalkan
Juga telur masin yang saya sempat rebus dari Malaysia
Tugas Azlin di sini masak nasi & basuh pinggan.
Saya?? Masakla apalagi mak orgla katakan..

 Papa, b makn ne je..
Agak2 b boleh kurus tak lagi 2 week ?

Cuba teka??
Bantal kami..Dari straw..
Boleh tidur beralas straw yg selalu guna untuk minum air??
Hehe..nyenyak je saya tidur tapi pastilah bertemankan video anak2 & selimut busuk Arief

p/s: Saya msg En.Papa untuk get some info tentang TM. Rupa2nya En.Papa cuti menjaga Arief. Arief buat hal/tak sihat sehingga En.Papa letih. Mesti Arief dah mula terasa ketiadaan saya.Sabar sayang mama pun mengira hari di sini. Hopefully Amana boleh mengembirakan adiknya sehingga saya pulang.

5 comments:

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

bestnya.. tapi musti home sick

Mama Zharfan said...

cian arief...

Adlina Husaini said...

salam ziarah ^_^

erm bestnya dapat tgk negara org tapi tak best sebab kena tinggal dearest kat umah kan

Liza said...

mkn sadin ja? kesiannya... mmg la kurus kalo mkn nasi sikit. Kalo tambah seploh kali? hihi.. Liza tak sempat update blog lagi la.. best la jln2 korea..... beli la metal fridge kat kami.. haha. tamalu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kak anum:takla sangat..haha..cover perasaan

MZ:anak mama macam tuela..

adlina:mmmm..tapi peluamng bukan selalu.lgpun hubby izinkan & ini masanya hubby jadi mama haha

liza: wahhhhhhh ini sesi mengutuk. i will..