ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, October 28, 2010

From Korea With Love - Part 19

HARI KE 14

Ini untuk hari ke 13, semalam punya cerita la ne.. Kami ada Country Report presentation. Only 10 minutes for each country. So saya pun macamla lipas kudung bagi presentation. Bagi all the main point & terang sikit2 sebab sebelum mula presntation Joshua siap remaind "10 minutes only!!". Kali pertama  masih perlu diperbaiki  sama macam mula2 saya kena bagi ulasan pada class pertama di sini tapi bila dah setiap class kena bagi ulasan dah tak rasa apa. So kali pertama kena present country report pun macam tue. But okla..all here is my friend now!!

Ini CHO Yonghwan yang beri penerangan tentang IP Litigation System in Korea.
Suka buat drama. Sampai saya gelar "Story Telling Teacher"
Semua class kami 3 jam ye.. Sila biasakan diri ye..

SELEPAS ITU KAMI ADA "FAREWELL PARTY"




Macam biasa Bakuli adalah minuman rasmi diorang ne. Siap ada beer. 
Aduhai tahan jela bau masam tue ye.
Wakaka. Saya dapat jugak makan makanan yang sedap akhirnya
setelah dipastikan digoreng guna minyak sayuran dan tiada ba alif ba ya digoreng bersama

Haaa.. Ini Joshua atau kami gelar dia "Teacher"
Suka buat kami macam kindergarden student
Tapi inilah kenangan kami
Tau apa maksudnya dia buat macam tue??
"I LOVE U"

Ini My-hyun.Asistant Joshua

Ini delegate Vietnam.
Kitaorg tak berapa close kalau compare dgn delegate lain.

Haa.. Ini John.
Dia ne lawyer in chef Justice tapi very humble.
Tgok very sporting buat gaya macam ne
Maybe dia selalu tgk saya buat gaya ne 
sebab saya tak penah nampak dia buat gaya ini bila bergambar haha

Ini gambar terakhir kami selepas farewell party.

Akhirnya Lin terpaksa bercakap di depan semua org..haha..
Merah gila muka dia.. Pemalu rupanya budak ne..
Saya tak sempat snap gambar yg merah mcm udang kena bakar haha

Org veteran ne suka tul dgn kami berdua
Kami umpama ank yang baik..
Oh dia kenal senior office  kami
 sebab dah selalu sangat jumpa katanya

Selepas itu sapa nak balik dorm boleh balik tapi saya tak mo balik& berjalan keliling bandar dgn Kitty. Saya tak mo balik sbb bila saya dok kat bilik saya akn teringat2 my lil Arief yang masih tak kebah sehingga kini. Mak saya pun cakap mulut Arief asik berbunyi "mama..mama" Cepatla balik hati ini tak keruan bila Arief tak baik2 demam sedangkan dia kalau demam cuma sehari selepas diberi ubat dan Arief tidak pernah demam berkali2 dalam sebulan (kalau Amana lainla.Amana & penyakit umpama kawan baik ketika kecil dahulu).





2 comments:

Liza said...

Bila nak balik?

Julaiha Kamarul Baharin said...

sabar ila..rindu sgt tu..insya allah cium bau mamanya sure sihat..kim salam kat Lin..