ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, December 24, 2010

BUSY..BUSY..BUSY..MINGGU INI TERASA CEPAT SUNGGUH MASA BERLALU

Kenapa rasa cepat sungguh masa berlalu minggu ini? Sedar2 sudah jumaat dan esok cuti bukan sahaja cuti hari sabtu malah cuti krismas juga.Kenapa minggu ne cepat berlalu? Sakit mata tercongok depan pc menjawab surat dari ministry lain dan juga menjawab komplen dari org yg mengomplen.Jawab pulak kena jela2 , kena susut ayat kena pastikan TO pada sapa and C.C pada sapa.haaa..itu pun nak citer ke? suka atilah nak citer..ini rumah saya kan?? ala saja je citer nak tunjuk kononnnnnnn sibuklah tue.. eh tapi memang rasa cepat sungguh masa berlalu minggu ini....tapi saya sukalah bila banyak keja takla rasa boring,, walau rasa terkejar2..eh sudah time lunch..eh sudah time balik?? yabeda beduuuuuuuuuuu... 

tapi kadang2 bila rasa penat saya take a break  jugak.. lagipun saya tak boleh duduk lama2 nanti sakit  pulak belakang..maklumlah dah tua!! kadang2 saya terlupa sampai 3/4 jam tak bergerak dari kerusi & lepas tue tanggung sendirilah ye sakit itu... oh sy take a break dgn pg tiap2 partition.. borak dgn geng...pg borak2 dgn staff..tanya itu ini (haha nak korek rahsia la tue) eh borak bukan sebarang borak , borak ada isinya tau... kalau kita muka 14 dgn staf ingat diorang nak baik dgn kita..?? kim salam.. saya rasa saya jarang nak marah staf tak bertempat..mcm mana saya tak suka dimarah macam tue jugak saya tak suka marah org tapi kalau dah melampau nasib badanla ye.. mungkin sbb bos saya amat bertimbangrasa dan disayangi jadi saya nak jugak cuba jadi begitu dalam masa yg sama nak juga have some respect from my staff.. untungnya bila baik dgn staff ne dapat gosip pasal makeup, pasal shoping, pasal anak2, tau mana tempat2 shoping yg murah and best yg kadang2 saya pun tak tau.. I LIKE!!!!!!!

minggu ini juga ada pelbagai rasa..ada  suka, gembira, sakit ati sikit, tkejut, down?? takde.. sedih ..ada jugak kejap tadi tapi biarlah .. tanggung jelah sendiri..(aik beranak dah 2 kali pun masih rasa perlukan org lain utk kongsi kebimbangan & ketakutan.. come on mama arief!! ) .happy ada jugak.. sbb dapat kek free..haha...banyaknye rasa barulah namanya manusia bukan robot...hari ini murah rezeki anak2..memandangkan mama diorang ne memang fail bab masak2 kuih.. jadi mama diorang ne polish skill dalam tunjuk2 kuih sejak kecil lagi haha


 Saya order 10 bijik cheese tart dari adik fad. murah 50puluh sen je sebijik!!! sedap pulak tue. adik fad ne memang amik kulinari (tau ke apa kulinari?) masa study dulu. bila raya memang dia jual biskut2 raya.. kakaknya kawan baik saya. walau sekarang dah tukar keja kami masih contac.sekarang adiknya pula keja satu opis dgn saya jd saya kawan lak dgn adiknya..haha.. perasan muda ..nak kawan dgn org bujang je!! kakaknya si hana sila dok diam2 sebab tengah pantang ye!!! oh kalau ada yang berkenan bolehla msg saya nanti saya bg no tepon adik fad ne ye..kalau tak percaya sedap tgk aksi arief yang makan chesse tart ne.. tangan besar tue tentulah mamanya!!!haha

 sedap!!

 nak lagi satu!!

 yummy!!
 amboi sehingga menghisap jari telunjuk!!



 murah rezeki anak2.. ada kawan yg bagi kek utka anak2.. hai anak2ku walau mama tak reti buat kek ada je yg sudi bagi korang kek..alhamdulilah.. sedap!! org dah bagi semua sedapkan?? rezeki sapa yg jangka nak datangkan?? yummyyyyyy!! thanks azie..
Apasal ada picture Linda BFF ne? saja sebenarnya nak amik gambar ayam yg besau tue..tapi dah BFF ne posing amikjela picture dia..lagipun sapala nak buat dia jadi model kalau bukan saya?? haha

Adoi masa menaip ne terasa lapar lak.. Ingatkan tak dapat lunch rupanya ada rezeki utk lunch hari ini..alhamdulilah.. oh PC saya diupgrade jadi saya tkejar2 menyiapkan semuanya sblum lunch.. dan saya dapat lunch dgn senang dan tenang...kami makan di Papa Rich di Bangsar.Eh napa papa je yg rich? Linda jum kita bukak restaurant MAMA RICH!!

Balik opis PC masih diouter itu ini..senyum je tgk2 adik2 technition yg baik!!

p/s: Dapat tgok Lagenda BUdak Setan dgn tenang sbb anak2 & En.Papa tidurrrrrr hehe

4 comments:

Mama Zharfan said...

bestnya dpt tgk LGS tu..me nak tgk gak..thn dpn balik msia me cari dvd :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

MZ ne tgok yg drama.. yg mozie tue tak suka..jalan citer terkejar2 nak habiskan.. tak syok

yg drama ne bleh kata 90% sama macam novel

Liza said...

Hai Ila... Bz? Tak per la.. dah nama pun carrer woman. Liza off 4 hari ni... Rindukan saya, k. Sebab saya pun akan merinduimu.. haha... POYO!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Liza: Apasal off 4 hari?? Kemana dikau?? Balik kampung lagi?? Alahiiiiiiiiii jelesnya nengok org ada kampung!!