ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, December 6, 2010

TAG DARI LIFE AS MAMA LIZA

Nak jawab tag dari my dearest blogger friend LIFE AS MAMA LIZA 

  • apa benda paling penting dalam hidup korang?
Apa ek?? HP kot. 2 hari HP mati bateri & tak bawak charger masa meting kat Shah Alam rasa eeeee... takdapat wish adik yg konvo, tak dapat call hubby, tak dapat cakap dgn anak2, asik memeinjam hp org & my bos pun tak dapat call. Bila bos jumpa saya , first question "KENAPA HP U? I CALL BANYAK KALI TAK DAPAT PUNNNN."
Wahhhhh.. sadissssssss takde hp tau!!


  • benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
Semalam belanja En.Papa & anak2 kat Restorant Ayam Penyet kat IOI Mall, Puchong.

  • Dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Ala dah kawinlaaaa.. Kat umah mak jugak!!Tema? Tah asalkan dapat pakai bau kawin haha

  •  adakah korang sedang bercinta sekarang?
Zaman bercinta dah berlalu sekarang zaman penuh dgn tanggungjawab!!

  • berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
InsyaAllah, selamanya


  •  di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?
Hehe dulu kat opis sbb sama opis.Sekarang dalam keta, dalam umah, kat dapur..isk semua tempat pun nampak..haiyaaa..boring oooooo..haha..bila tak jumpa lagi boring!!takde geng nak gaduh!!

  •  novel/buku/majalah terakhir dibeli?
Mami & Baby keluaran November 2010.Paling best saya akan dapat hadiah dari Mami& Baby keluar surat saya di situ..ngeh..ngeh


  •  ape nama penuh korang?
Suhaila Saleh


  •  antara emak dan ayah, mana korang lebih mesra
Kecik2 mmg rapat sangat dgn ayah makin besar dgn makle..


  • Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
Dulu teringin nak jumpa Siti Nurhaliza. Tapi dah jumpa kat airport masa tue dia lum kawin. Mmg cantik.Wangi & kulit halus!! Sekarang takde sapa lah..Ohhhh Liza Surihani kot haha dan Liza yg sibuk dok tag saya ne..haha
Nak jumpa jugak Dato' Nik Aziz..


  • adakah korang basuh baju korang sendiri?
Bukan baju sendiri je.. baju hubby..baju anak2!! sayalah tukang cuci baju yg berjaya!!

  • dimanakah tempat yang korang betul2 nak pergi?
Mekah dgn hubby & anak2. tapi duit takde lagi..Harap2 sebelum tutup mata dapatlah pgkan??


  • pilih salah satu, peluk atau cium
Nak dua2lah!!


  •  beritahu 3 benda mengenai orang yang beri tag
1) kenal menerusi blog
2) dia siap msg tanya pasal CD tapi tak beli pun haha. Anak dah nak potty traningla.. Rugi beli cik kak .. Lainla kalau dalam perut ada lagi haha
3) pg Korea teringat2 je dia nak fridge magnet

  •  lima benda yang paling anda sayangi dalam hidup anda
tak sebut org ye sbb bukan benda,
1. HP
2. Keta
3. Rumah
4. Album kawin
5. Almari baju haha

  •  lagu yang paling anda suka dan selalu dengar

sama macam Liza.. Kalo Berpacaran. En.Papa pun akan kuatkan radio kalau lagu ne kuar.Ana Raffali tue cantikkan?


  •  bila tarikh lahir korang dan bila korang sambut tahun lepas
13/10/80. Tahun ne disambut di Bagan Lalang makan seafood!! Yummy. My dearest sister Suhada yang belanja. Tahun lepas sibuk tunggu hari nak bersalin. Arief lahir 25/10/09.. Tapi maybe En.papa ada beli kek  kot. En.papa selalu belikan kek. tahun depan tak mo kek nak baju sutera ke minyak wnagi ke handbeg ke..Boleh??kuang..kuang

  •  lima rakan blogger yang korang nak tag
Sapa2 nak buat silakan..haha

2 comments:

Liza said...

Jawapan yang sgt comel. hehe..
psst, Correction : Life bkn live

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ekeke..nanti ila betulkan ye liza..haiii kat sini pun jadi cikgu ker????