ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, December 23, 2010

Terkopak sikit keta kesayanganku


Keta saya terkopak sikit selepas kejadian ini. Dan bila nak memusing pun ada rasa semacam pada bahagian tayar. Saya tak taulah biar En.Papa yang urus. Kereta ini banyak kenangannya sebab dibeli masa baru-baru kami berkahwin. Kiranya ini harta kedua selepas motor Jaguh dan sebelum kami ada umah. Kalau satu hari nanti murah rezeki dan En.Papa nak beli keta lain saya dah cakap saya tak nak jual keta ini sebab ia keta kenangan... 

Asalkan saya&En.Papa selamat tak pelah kena kuar duit sikit untuk repair keta ne. Biar kuar duit jangan nyawa melayang betul tak? Alhamdulilah masih ada kesempatan menjaga anak2 dan berjumpa parents&adik2 lagi........ 

5 comments:

Liza said...

Boleh repair tu, tak berapa teruk.. Agak2 berapa RM kena yer?

Keta Liza remuk teruk 2 thn lps. Nasib insurans taxi yg langgar tu cover.. Lps repair trus nampak cam keta baru...

Mama Zharfan said...

tu la...syukur segalanya selamat..keta tak per..boleh repair/beli baru eheheh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Liza: haa.. ne yang nak membebel ne.. tapi dah namanya lelaki kan? kalau habiskan duit kat keta je.. org kedai cakap RM45 je .tp boleh hubby modified!! ..kosnyalebih kurang RM1K... adesssssss. Tapi dulu penah masa hubby bebel2 nak modified moto more or less RM1K..ila bising jugak tap bila tgok..alaaaaaaaa cantiknye terus sengih2 bila naik.. tgokla apa yg bezanya keta tue hari ne... ila pun lum tengok..tah2 ila yg suka lebih macam kes motor dulu..wakaka

MZ : keta baru??? alaaaaa poket lum kembung macam org UK lagi..hehe . Ila tak mo beli keta lain. nak beli landed house tapi duit belum berlebih haha... dah sampai masa dok atas tanah selepas dok lama atas kayangan haha...

kinna said...

kena tukar bumper baru ke atau ketuk sekali tu? aduh, sayangnya..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tukar semua..ala macam ila cakap boleh je tukar dgn harga rm45 tapi dah upgrade jadi 1K.ne ada kat umah lagi lum tukar lagi.. penuh umah kecik dgn bumper keta yg besau..macam keta lak masuk umah hehe