ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, January 14, 2011

Baru perasan Goverment Tax naik 6%!!


Semalam makan dengan En.Papa di Mid Valey pegilah makan kat food court sebab En.Papa tak nak makan fast food. Masa sibuk pikir nak beli apa ternampak notis kat Thai Food tue tulis goverment tax 6%. Bila discuss dengan En.Papa dia cakap dia pun tak sedar/ perasan.Selalunya info kenaikan tax atau apa berkaitan financial  En.Papa pasti aleart.. Tetiba wife dia ne pulak yang terlebih alert.

Tup-tup hari ini ada emel seperti dibawah.mmmm. Betullah apa yang ditulis di Thai Food tue.. Mata saya ne belum rabun lagi rupanya. Dan tetiba saya jadi amat celik pulak. Selalunya main bayar je.Kalau makan kat McD ke KFC ke sikit tak jengah resit main bayar je. Tapi bila makan kat food court sedarlah pulak..hehe..
kengkawan adakah anda perasan juga??

3 comments:

Mama Zharfan said...

kat sini pun VAT dh naik :( byk gak brg affected

Liza said...

A'ah.semalam baru discuss dgn hubby. Katanya, gomen makin kayo!!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalu kaya bagilah bonus 2 bulan hehe..