ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, April 21, 2011

CER TEKA CER TEKA.....SAYA KAT OFFICE KE RESORT?

 waaa.. macam pandangan luaran dari sebuah resortkan?

 dihiasi tiang umpama resort

 haaaaaaa.. ini atapnya cantikkan?
ala-ala tunggu teksi/limosine amik pelancong je

 pandangan dari luar lobby

 banyak pokok
sejuk mata memandang

ikan-ikan yang nampak sungguh terjaga
kolam yang bersih
lebih indah apabila rintik-rintik hujan kelihatan di permukaan kolam

ini pandangan dari lobby


Cantikkan? Kalau la ini office saya..mmm.. mesti saya tak ponteng hehe. Pada pendapat anda adakah persekitaran pejabat mempengaruhi prestasi kerja? Yela umpama kita bercuti pemandangan yang indah dan tenang mempengaruhi fikiran. Itu tidak boleh dinafikan. Tapi boleh ke diaplikasikan untuk situasi pekerjaan?? Pada saya??? Mungkin serba sedikit tapi.... ala saya lebih teruja dengan bonus dan kenaikan gaji yang marvelous....opsssssssss..terlebih sudah.. Walau macam mana pun buat masa ini saya happy keja di sini..kalau tak happy takkan le 8 tahun masih di sini..ahaks....abis tue  dah org lain tak tawar keja.. dah awak pun malas nak g interview & peksa... dah..dah ..jangan malas nak buat keja.. sambung keja..da habis lunch..hehe

p/s: ini bukan office saya. saya ikut bos pergi meeting. dapatla cuci mata tgok office orang lain.kalau saya keja sini pun bagus dekat dengan umah. saya bosan dengan kesesakan lalulintas setiap hari!!STRESS..GRRRR (eh bukan sayalah bawak keta.kan saya tdo&make up  je setiap kali pergi dan balik keja..hihi)

9 comments:

Liza said...

Bagi Liza, persekitaran tu ada gak mempengaruhi. Tapi cantik2 sangat pun, asik duk berangan menikmati kat luar tu, tak buat keja pulak.. hehe...

Tempat kerja Liza damai gak. Satu-satunya sekolah di KL yg punya laman yg luas dan padang luas menghijau,...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

SEKOLAH MANA?? NAK RAHSIA2 PULAK..EKEKE

transformed housewife said...

dulu kerja kampus kejuruteraan USM, kira kat tempat damai tapi jauh tersorokla. skrg kerja kat tempat yg hanya 10 minit je dr KLCC. sibuk tapi seronok juga sbb hr2 boleh window shoppinng. hehe (HB for u)

.:CIK SMILE:. said...

as'salam~

mak aih.. memang smepoi abes lah tempat dia.. hati senang gumbira bila tengok suasana camnie.. weeewiit !! 8)

p/s: comments entry CS dah d'buka.. mintak maap atas kesilapan teknikal~ :)

DeLancrettLurpak said...

kalau dok opis mcm ni, mesti otak ku tak bekerja.. sebab takde pressure, hehehehe

kinna said...

ni mcm kt cyberjaya ja...aman damai gitu..

pd saya, persekitaran tmpt kerja sedikit sbnyk membantu juga prestasi kot..bygkan, pagi2, masuk parking je dpt hidu bunga2an wangi..dengar deruan air kolam, sembang2 dgn ikan...eh, dah pukul 8! (kang tak smpt punch sbb terlalu menikmati keindahan ofis) kekeke

MOHD KHAIRUL FADZLI said...
This comment has been removed by the author.
BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kina pandai!!!

Norhafiza said...

waaaaah..cantiiiiknyeeeee...mesti nyaman duk sana..kerja pun tenang je kan..