ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, July 1, 2011

Anak korang buat peel mcm ne tak kalau g Tesco/Giant/Care4 etc etc

Bukan senang nak handle budak-budak bila nak beli groceries. Kalau saya sorang memang saya bawak Amana je. Kalau dua-dua mesti ada En. Papa sekali.Ini pun ada En.Papa tau.. Hai anak-anak.. Tapi merekalah yg memebahagiakan + menceriakan hidup saya dengan gelagat-gelagat yg mengusik hati.. Love them so much!!

Amana berusaha mengeluarkan diri
Arief sibuk masukkan susu dalam peti ais. Dia ingat peti ais rumah dia kot


Amana pulak amik turn masukkan susu dalam peti ais
Arief pulak nak turun.Bahaya kalau bagi turun semua benda dia usik


Da tersangkut kaki tue..

Dalam troli kecik ne pun boleh bergaduh..Haiyaa


Mama, Arief tak mo duduk dalam troli!! Arief nak jalan kat bawah!!


Gambar ne tak clear tapi nak tunjuk diorg pegang duit RM1. Inilah hasilnya mengorat org Negro. Terus orang tue kuarkan duit. Budak2 ne lambai2 org Negro tue then salam cium tangan. Orang Negro tue macam suka je terus bagi duit. Mama diorang  yang takut okey!! Dah tolak tapi.. Napa bagi RM1 je bagila RM1K ..hihi.. Penah ada kejadian kat pool kat apartment Arief senyum-senyum kat mamat Negro ne siap lambai-lambai tangan. Orang tue pegi kedai belikan dia mainan.. Adeh budak-budak ne.. Bahayakan?? Terlebih peramah & tak takut orang...


Baru aman sikit.. Time to break!!

9 comments:

Mama Zharfan said...

heheh cute sungguh 2 beradik ni :) my lil ariff pun selalu buat peel heheh normal kot anak2 kecik gitu :)

kinna said...

sama la anak2 sy..kdg2 kena bwk umpan i.e biskut etc utk bg derang diam..

mama caca said...

comenye arief!

eim said...

cute je dua beradik nii...pandai ngorat eh ..

diana said...

maknanya depa minat sungguh dengan negro..
depa ingt pemain bolasepak kot..
hehehhe

ummiarissa said...

oh tak lepas minum botol susu lagi ye..

.::Lynn::. said...

takut gak dgn org negro ni.. apa2 pun hati2 k

Liza said...

Ila, mungkin kalau dah beranak dua camni kot nanti...

Eh, negro ni dah byk kes kat sini. Careful dorng ni byk muslihat...

ibu MZW @ farah idayu said...

salam kenal ;)
karenah anak2 kan? tu belom part meraung nak suh belikan jugak toys or brg2 yg mmg dia nak..sabo jela ;p