ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 6, 2011

HAPPY BIRTHDAY DALIA AMANA!!!-Part 2

Saya dah berjanji dengan diri cuti sempena birthday Amana ini akan dipenuhi dengan aktiviti yang mengembirakan Amana. Jadinya pagi-pagi dah ke taman &   kolam. Dek kesibukan dengan mcm2 urusan hampir 1bulan++ tak ke taman/ kolam. Bwah rumah je tue.. Kesian anak-anakkan?? Jadinya memang dua beradik ne pulun sakan main air..Tengok gambar ye...

Mama:  Amana mama tak payah belikan hadiah ye..sebab Auntie Suzz dah belikan beg..Dari UK lagi tau. 
Amana: Ooo..auntie Suzz. Amana kenal dia. 
Mama : (Aikk.. biar betul)Mana amana kenal?.. 
Amana : Ada gambar dalam hp mama. Tengok ne..(sambil tunjuk dalam hp)
Mama: hihi
 Tak habis-habis dengan beg tue Suzz. Mandi pool , pg taman pun nak dibawaknya


 Mandi pool dgn cloth diapers lagi senang dari mandi dengan disposal diapers. Ia takkan mengembung keterlalauan dan mencengkam pinggang anak disebabkan keberatan gel2 yg mengembang.


Usaha nak panjat gelongsor

 Gelak ketawa anak-anak mendamaikan



Apa agaknya bicara dua beradik ne?


 ADIKKKKK!!!! Janganla tarik-tarik storler ne!! Pegi mandi
(Bingitnyeeeeeeeee suara Amana, mcm halilintar)


 Arief melarikan diri dari jeritan kakaknya



Kejar kakak semula sebab takde geng lain



Muka tak puas hati sebab kena balik umah

Saya suap anak-anak nasi + telur goreng je sebab kami nak keluar sebentar lagi dengan adik bongsu saya. Hari ini akan dipenuhi dengan aktiviti menggembirakan Amana. Tanpa kemarahan, tanpa jeritan, tanpa leteran... Harap2 dia gembira hari ini..

p/s: Walau cuti tugas sebagai ibu tak pernah habis. Balik lepas mandikan anak-anak , suap anak2 kemudian  sempat lagi menyidai kain yg 2 kali pusing , sempat lagi sort kain baju bagi bilik nampak kemas sikit.. Isteri & ibukan? Sebab tue housewife kurus sebab sibuk dengan urusan rumahtangga sampai diri sendiri tak makan.. Betul kan?

12 comments:

Em's Family said...

sometimes its true, kids kan derang tak kisah pun kite buat party ke tak, yang penting, kite ade jer bersame derang mase birthday derang kan...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi belated besday dear!!!

kinna said...

hppy besday amana! pttle kolam tu takde org, gi hr keje..huhu

Mama Zharfan said...

epi besday amana!! comel pic amana+ariff kat kolam tu--nampak sgt loving :)

besh kan spent masa dgn anak2 :) tgk anak2 happy, kita lagilah happy berbunga2 dlm hati :)

melin melinda said...

Amana...haziq ucapkan selamat hari jadi dgn ucapan dia nak ke rumah Amana untuk mandi kolam....hihihihi.

Amacam...boleh tak?

MAMA CACA said...

hepy beday darling amana..
ila, erkk kurus? hehehe

Mommy Fara said...

Ah! Seronoknya kamu!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon pikir camni..kalau besday anak-anak yg penting diaorang happy..

baby sy pon kalau mandi pool pakai CD..kalau diaper yg pakai buang tu mcm nk meletup gel..

wahida said...

takde benda lain yg hepi selain tgk anak2 membesar dengan sihat kan..

hepi besday dalia amana!!

Liza said...

Bestnya cuti. Happy Amana dgn Arief.

Again, happy birthday Amana!!

transformed housewife said...

Happy belated bday Amana. seronokla anak2 Ila cuti.

AyuArjuna BiGoshh said...

:) sekali sekala akt mcm ni mmg perlu ada...ank mmg gembira