ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, July 8, 2011

HAPPY BIRTHDAY DALIA AMANA!!!-Part 3

Dimulakan dengan perbualan berikut. Kejadian malam sebelum tidur pada hari jadi Amana 6/7/11.

Mama: Amana, happy tak hari ne?

Amana: Amana happyyyyyyyyyyyy, gembira sangat-sangatttttttttttttt mama!!

Mama: Kenapa happy?

Amana: Sebab hari ne birthday Amana. Mama cuti. Bawak pegi taman&pool dengan adik, makan2 dengan makcu, mak long belikan hadiah baju, nenek belikan colour Princess..pakcik madan je tak belikan majalah Princess lagi..

Mama: (dah besar dah Amana.. ada perasaan dah.. ala rasa syahdu pulak)

Selepas sesi mandi pool & main di taman, saya balik dan menguruskan anak2 & housechores serba sikit sementara menunggu adik bongsu saya untuk membawa kami keluar meraikan birthday Amana. Anak-anak sempat lelap seketika tapi mama diorang ne tak berenti-rentila buat keja. Baru terlelap 10 minit Amana kejut "Mama, mana achu(adik bongsu  saya). Lambatnye..' Tak sabar nak jumpa achu dia hehe.Okla tengok gambar.Kami sambut dengan makan-makan di Kenny Rogers, Alamanda, Putrajaya.


 Dua generasi yg amat saya sayangi


 Puas hati melihat Amana ketawa sepanjang hari


 Mushroom soup. Kegemaran Amana


 Ice Blended yang sedap!


 Meh  Amana suap Achu ye..


 Saya punya


 Adik saya punya


 Amboi , anak siapa yang haus sangat ne?


 Adik saya jadi babysitter hari tue


 Sampai penuh mulut dia sumbat dengan soup & garlic bread


 Pertandingan minum ice blanded


 Apa pandang-pandang?


 Gaya leturer / ejen hartanah yg berjaya ahaksssss


 Sambung main kat playground tepi Parkson tue


 Nak turun ke kat glonsor tue?


 Flight ini cuma ada satu stewerdess & pilot sahaja


 Tantrum dah mula!!


 Kasih seorang kakak. Nak pujuk Arief diam, dia angkat Arief masuk kokpit semula


Alahai keciknya kokpit Arief


Degil ye... Buat perangai..meh akak gigit tangan Arief..

7 comments:

kinna said...

Ya Allah, besarnye BabyChair Arief (meja)..hehe..comei je dok atas meja..ila, saya rasa arief ngn amani sama besar(tp kecik bg budak baya derang) le.. kokpit pon dia muat..

Wansteddy Tales said...

Selamat hari lahir Cutey Amana... Semoga membesar sihat, ceria, cantik dan jadi ank yang solehah buat ayah bonda. Seronok tgk amana happy je dalam setiap gambar ><

Liza said...

Kecian Arief, kena gigit Amana. Garang tul kakak Amana nih... :P

Mama Zharfan said...

rasa touching plak baca entry ni:)
me pun sgt close dgn adik perempuan me...masa dia bujang2, memang dia selalu ikut m3 &zharfan pegi mana2...jd baby sitter, mkn2, celebrate apa2 pun sama2..shopping2 sama2 :)

amana nampak sgt happy!! comel & smart girl :)

sariena said...

alamak ape upload pix adik nmpk gemuk! cmni x galamer la!
da la tudung senget! ni gara2 jd bibik la ni ;(

munna said...

HAPPU BELATED BIRTHDAY BUAT AMANA....TERINGIN PULA NAK MAKAN KR LEPAS TGK PIC KAT SINI

DeQWa said...

heppy belated besday..
hehe....background yg cantik time amana ngan adik kt kapal terbang mainan tue...pilih2...kekke