ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 13, 2011

Microwave oh microwave

Setiap kali pg Tesco/ Giant/ Sen Heng/ Jaya Jusco mesti dok belek-belek benda ne. Terfikir-fikir nak beli ke tidak. Sebab saya tahu saya cuma akan gunakan untuk panaskan makanan bukan untuk masak ke panggang ke apa ke.. Then terbayang-bayang setiap kali beli piza kena panaskan atas kuali. Oh sungguh  tak anggun jadi piza saya tue!!  Satu hari En.Papa dah perli-perli "eh asik tengok tapi tak beli tak guna jugak!!" Isk..isk tercabar i tau.. "Okla kita kongsi beli" kata En.Papa. Wah laju je terus tunjuk nak yang mana satu hehe.. Kalau yang ini boleh panggang, reheat, defrost, masak beaked bean.. etc etc.. Nak tenggok hasil kali pertama? Haha..


Piza sedia "dimicrowavekan"
Ada 2 piza cumel dalam ne. So&so je rasanya.Tak lebih RM10 pun

 Hangus sampai saya tak sanggup makan. En Papa je makan.. Sorry tekak i tak lalu ye

Kali kedua elok sikit hehe

Sebenarnyakan tak elok selalu masak guna microwave. BETUL!! Sebabnya saya & BFF selalu buat pot luck kat opis. Saya bawak lauk & dia pun bawak.Pastu i makan lauk u, u makan lauk i. Kalau banyak sangat siap ajak geng2 lain makan hehe. Kalau masa tue ada komplen tak sedap ke apa ke; kitaorang denda basuh segala tappurware yg kitaorang bawak. Ehhhhhhhh mak dah bawak banyak komplen pulak kamu ye?

Eh dah lari topik lak..sebab apa saya kata selalu guna microwave tak bagus? Sebab bila selalu sangat buat pot luck, kami akan panaskan lauk guna microwave kat office ne. Entah siapa punya jadikan wakaf.Ahakasssssssss!!Tengokla lepas tue akan timbul jerawat-jerawat yang gatal-gatal & bengkak-bengkak. Selalunya tepi pipi. Mulanya kami tak perasan tapi kami buat test, try, cuba & error.. SAH!! Seminggu tak buat potluck & reheat lauk guna microwave semua jerawat surut & tiada pertambahan jerawat.

Tapi kami tak insap-insap lepas seminggu kuar ayat macam ne
" Eh  jom buat pot luck jerawat dah takde!!
Nanti kalau ada balik kita stop la"

8 comments:

Nia said...

hehe..pot luck bila jerawat takde? comel jerk..

melin melinda said...

hahahaah..skg ada tag baru...sila jangan gunakan microwave ini kerana ianya telah dibersihkan....hahahaha...so no m or epot luck ya...perut gelak adalah...

Adyshariz said...

kat umah microwave buat perhiasan jer..hehe..

tak reti sgt panaskan lauk pakai ni, tunggu bulan pose karang kot

Liza said...

Apsal sampai hangit tu? Hehe...

Microwave tak bagus tau, radiation di kawasan pencawang elektrik lebih rendah daripada radiation drp microwave... :)

Tapi Liza guna jerk. hukhuk.. Cuma masa pregnant ni cuba elakkan sepenuhnya.....

Mama Zharfan said...

me kat UK ari2 guna microwave sbb winter kan :) kat Msia jrg2 guna jd deco kat dapur ajer heheheh

e.l.i.z.@ said...

yg hangit tu pakai microwave ke?

eh mmg betul ek naik jerawat? nasib la keli mmg xsuka mknn yg dipanaskan hihi *tp menten je jerawat naik ekekkeke

kinna said...

teringin gak nk beli tp takde ruang nak letak..huhu..panas dlm frying pan je :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nia: mmg banyak jerawat tau kalau hari2 guna MW

Melin: tapi tak amik2 pun

Ady: ye bulan posa nak dekat ne

Liza: kiki.. ala bukan sengaja nak guna..kiki

MZ: posa ne guna balik ye..

Eli: ekeke

Kina: mmg sempit sampai berlaga-laga barang