ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, August 25, 2011

Semua sudah berlalu... Hanya kenangan terindah..

Sebelum baca sampai noktah terakhir sila sediakan baldi  ye.Ini entry-entry perasan. Zaman bujang yang penuh warna-warni.. Sekarang zaman mama yang penuh hilai tawa pekik tangis apa lagi.. Sekadar mengenang zaman dulu apa salahnye. Nanti kalau Amana bukak blog ne adalah proff mama dia penah kurus. Oh sebelum tue nak citer dilog En.Papa dengan Amana.Memang saya nak gelak+sakit ati..

Amana: (Sambil menatap foto kawin saya & En.Papa di dinding) Mama tue mama dengan papa cinta ye?Mama dengan papa kawin ye?
Saya: (Dalam hati manalah budak ne belajar sebut cinta?)
Papa: Eh bukanla papa bukan kawin dengan mama
Amana: Iye!! Papa kawin dengan mama!! Jangan tipu Amana!! (Dengan muka masam)
Papa: Cuba tengok orang dalam gambar tue kurus. Cuba tengok mama. Kurus tak?
Saya: (Ada gak yang makan sudu. Dahle masa ne tengah makan nasik)
Amana: (mula confuse) Ye ke bukan mama? Tapi muka dia samaaaa je.... Tapi kurusla..
Saya: Huh..Bapak dengan anak sama je.. (Eh nak marah? dah gemok nak marah pulak huhu)


Dahla meh layan perasaan orang yang penah kurus..


Ok sila lihat saya lengkap satu sut. kot tue muat lagi? 
 Muahah..Kot pun dah kena tukar saiz.
Seluar  tue dah kemana?


Dulu saya join PRO. Selalu kempen sana-sini. Penah gak naik bas. Nelah salah satu busnye.. Gedik je  dalam bus pun amik gambar? Korang penah naik satu bas yg boleh muat puluh2 orang tapi cuma ada 6 orang& yang lain penuh barang.Penah? Penah? Tak penah kan? Macam keja kontrak je.. Tapi happynye masa tue.. Happy sebab bila penat keja , makan pun mcm tak berkesan tak tau makanan tue jadi lemak ke jadi angin. Setiap kali balik kempen mesti En.Papa cakap "kenapa awak jadi kurus&pendek?"
Kurus tue saya paham tapi pendek??


Ne bus lain sila paham ye. Best tau bus ne kat depan cuma ada 3/4 kerusi & boleh  pusing2 macam kerusi bos .Flight pun tak seluas bus ne. Dah tak penah nampak bus macam ne. Eh dah bape abad tak naik bus ada hati cakap "dah tak nampak" Masa ne ada kursus.


Muka budjet cun dok tepi piano. Okla kalau saya buat2 main piano baru boleh cakap "overnye!"



Saja letak gambar ne. Gambar dia ada kat sini jugak masa kitaorg meting kat Nilai baru-baru ne. Eh ne bukan skandal ok. Ini memang kawan opis. Adalah beberapa kali kempen sama. Saya letak gambar ne sebab nak tunjuk "wahhhhhh halusnye kulit saya masa tue. Tak pakai makeup ok.. Merahnya pipi" Masa ne kat Danga Bay. Panas gile. Bayangkan dok tepi pantai tue dari pagi- mlm & ada shift2.. Kalau tidak pitamla kitaorg 4 orang.  Apa dialog yang sesuai utk gbr  kat atas

 " ko tengok cincin i, ko mampu beli?" (Berlagak !!)  
" yela..mana mampu.Kalau mampu pun wat pe beli utk ko. Krol(En.Papa)  beli untuk ko cukupla. Eee keciknye cincin ada hati nak tayang kat orang..muahaha!!"


Sekarang ada berani nak close up gambar macam ne?
Ngeri..Takut..Apasal ye bila dah 3 series kulit dah tak semulus dulu?
 Paling penting nape tak kurus2? Tensen!!


Ok..ok ..gambar last..Gambar budget jelita dah habis.. Ayat-ayat menyakitkan hati Katy tadi..
"ila!! Keciknya peha ko time ne. Sekarang peha ko nak banding dulu 1 setengah peha dulu!!

Ehhh..budak ne ada yang makan fail kang...

Itula antara gambar zaman-zaman muda. Dulu seluar pakai saiz 25 kekadang suar jeans tue siap cuci selalu supaya jadi kecut sebab kalau tak basuh mak ai..longgar. Sekarang? Gulp..

Terimalah hakikat anda mama kepada 2 anak.
Nak facial pun dah takde masa. nak naik basikal keliling padang pun dah takde masa.

Opsss.. No..No.. Don't give any excuse ya.. Nantila saya pikir cara nak muda balik.
Masuk contest ???
Menang alat solek& makanan yg boleh beri cahaya kepada wajah+ boleh bagi slim.
Ok tak??



9 comments:

kinna said...

perubahan hormon dan kadar metabolisma yg sgt ketara!

LEPAS RAYA SILA JADI PENGHUNI GYM!

kinna said...
This comment has been removed by the author.
kinna said...

sama le ila..bila dah beranak dua, allignment lari abes..jenuh nak balancing..hem..terimalah hakikat, umur kita makin meningkat..huhu

maszmadi said...

erm... besar2 pon suami sayang kan... hehe (ayat penyedap ati)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kina: lepas bsalin amana rajin jugak pg gym sbb masa tue mmg stress gile.. rasa tak boleh terima je hakikat dah tak mcm zaman bujang. sekarang?? mmm..beli je baju lain hehe

mas: ala ..nak kurus utk kepuasan diri... supaya tak stress bila masuk padini muahaha

AyuArjuna BiGoshh said...

wah dik non...gojes gitu hehehehe

Mama Zharfan said...

i like this entry :) :)
me paham, sbb me pun mcm ila gak time bujang :) memang kalau posing bajet cun memanjang and jeans me size 27 (besar sikit dari ila) sbb me jenis paha besar even time slim pun :p time slim, berat me 49kg ajer..berat ideal me 53 kg..now dh cecah 60 kg, nak kena lose weight dlm 10kg...entah thn bila akan tercapai--tapi me dh start join aerobic balik ..harap2 ada perubahan soon :)

panjang plak me mengomen
nak jemput ila & family dtg beraya kat umah me kat tmn bkt permata :)

Liza said...

Wah, entri zaman dulu2 ni. Kurusnya Ila zaman dulu.. hehe.. masih ada masa nak kuruskan n=dan ank haluskan kulit. Muahahahaaha.

juanita said...

saya pun nak masuk contest tu ..ahaksss