ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, September 28, 2011

Lipice dari Auntie Wan




Biasalah anak dara walau baru umur 4 tahun keinginan nak bersolek mesti ada. Dah namanya mama sporting; saya calit-calit jugakla kat Amana kalau dia dok merenung saya pakai make up. Baru-baru ne saya dapat lipice free!! Jadi saja saya war-warkan "ini gincu Amana ye, jangan amik gincu mama" Oh sikit punya suka!!  Betapa teruja seorang budak kepada alat solek sehingga ada soalan-soalan yang mengeletek hati saya sebagai mama..

Masa mula-mula pakai
Amana: Mama, minum air ke? Boleh ke?
Saya: Aahla.. mama tengah minum airla. Kenapa pulak?
Amana: Nanti..kalau minum air gincu Amana ne hilang sebab kena air..
Saya: (tergelak-gelak dalam hati je..kang kecik ati lak budak ne. patutla dari tadi tak minum-minum air) Takpe boleh minum... tak hilang lipice Amana kat mulut tue
Amana: Oh ye ke?? ..Amana minumla..

Saya nak bawak dia ke kedai tapi masa tue dia lum mandi. Baru bangun tido. Alah kedai mamak je pun. Cuci muka sikit dahlakan.. Keluar je dari bilik air lepas cuci muka..
Amana: Mama, kalau keluar kena makeupkan? Mana lipice Amana?
Saya: (tepuk dahi) Ala dekat je.. Ama kan dok dalam keta je..
Amana: (Muncung sedepa!)

Saya nak ke rumah sepupu untuk majlis pertunangan.. Saya belum makeup tapi saya tengok Amana macam kucing hilang anak. Resah gelisah. Sikit-sikit selongkar beg saya.. Bila saya tanya kenapa.. Diam je.. Sampaila saya naik angin
Saya: Apa Amana selongkar beg office mama tue. Kang hilang tag mama, kad mama. Camana mama nak masuk opis
Amana : (Dengan muka sedih..) Amana carik lipice..
Saya: (Adoi..anak..anak..)


Masa ne Amana pakai lipice. Itu yang buat senyum lebar tue..


Borang-borang contest ne juga dihantar bersekali dengan lipice yang membuatkan anak dara kecik ne asik nak ber "lipice" je bila keluar. Thanks Wan.. ila memang nak beli tup-tup Wan dah pos sebijik!!
Agaknya ini part of hadiah yang Wan menang kat sini kot.. Mekacih ye Wan.. Suka anak dara ne.. Opss maknye pun tumpang semulut..hehe

9 comments:

Mama Zharfan said...

heheh beshnya ada gegirl :) tak merasalah me pengalaman mcm u :p me ada boboy ajer tu pun kdg2 ariff nak pakai bedak yg me pakai :)

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhh amana...dah pandai melawa ya...hehe

Wansteddy Tales said...

ada mcm2 koleksi dia tapi wan kaut je mana yg smpt sbb kita nk cepat ritu kan... adudu... terharunya auntie amana suka gitu sekali. nnt ada rezeki, auntie pass lagi apa2 yg besh ye ;) ila, alamak! sekali kantoi tanda harga pn xbuang lagi da... ahhhaa

mama rifQy said...

mmg besh kan ade gegirl ngan boy..leh compare itu ini..laki buat itu..girl buat ini

kinna said...

amana sama cam zulfa..sy ada belikan lipice tp asyik nak pakai je, saya sorok blk...kikiki

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz: best..apa lagi mz..haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ayu: dah pandai.. mama dia lak takut haha..takut asik kena beli makeup

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wan: siap bawak umah babysitter..kiki

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

MR: haaaaaaaaa..iqy dah besarkan?? hehe