ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, October 13, 2011

Hari ini hari jadi saya tau

Boleh tak diri sendiri tak ingat hari jadi.
Semalam tido lambat melepasi jam 12.00 malam bukak la fb guna hp cinonet di atas katil..
itula cara saya sebelum tido 
kalau da ngantuk ajak anak2 naik katil & bacakan mereka doa tdo
bila saya lelap senyap2 diorang kuar lepak dgn papa diorang kat luar..
GRRRRRR

oh cite semalam
sebelum tdo bacala fb kengkawan
yang menang contest (MZ..tahniah ye.. tumpang suka..ila yg lompat2 kat umah haha),
yang citer pasal masak (sayale tue), cite hal anak-anak(saya le tue) yang itu ini, begitu begini
tetiba ada kat FB tue.. 

Suhaila Saleh birthday today

eh..birthday sayalah
tersenyum sensorang..
anak-anak sibuk main game guna hp papa diaorang
papa diorang pulak sibuk mengadap cd kat luar
saya cakapla

Amana, hari ne besday mamala

Yeke? Mana kek?Mana hadiah?

Pg bagitau papa hari ne besday mama

Amana meninggalkan hp papa untuk digodek oleh Arief dengan hati yang berat

Papa, hari ne besday mama

Amana, masuk  semula & cakap

Mama. papa kata hepi besday

Pg cakap balik ..mana hadiah mama?

Amana keluar dgn hati berat untuk tinggalkan hp yang penuh dengan game..

Mana hadiah mama? Mama tanya..

Masuk semula

Mama, papa kata tak ade...

Kedekut

Aaah papa kedekutkan mama?

Kalau kat office setiap kali ada birthday akan masuk ke emel semua staf..

Kami seluruh warga XXXX  mengucapkan Selamat Ulangtahun Kelahiran kepada (nama saya) pada tarikh 13/10/2011.

Kami mendoakan semoga Encik/Puan/Cik (nama saya) , No. Pekerja XXX dari Bahagian XXXX agar sentiasa sihat sejahtera, dipanjangkan umur, berbahagia selalu disamping keluarga tercinta dan dapat memberikan perkhidmatan terbaik kepada XXX seterusnya bersama-sama menjadikan XXX  cemerlang.
**WORKING AS ONE**
 
Masuklah banyak emel ucap selamat hari jadi..
Tima kasih ye kawan-kawan
semoga doa kalian dimakbulkan Allah
BFF dah ucap melalui emel, siap nyanyi2 lagu birthday kat tepon, 
 tertunggu2 pulak my sahabat dari kecik bagi ucapan ..
 belum penah dia lupa bagi ucapan yg buat saya menitik air mata ..
dah nak lunch pun tak call/ msg..
mula nak sentapla ne..
bila bukak blog dia..
alamak dia ucap kat blog pulak.. 
and bagi gambar hadiah ne
nasib dia tak bagi gambar baby..
tandanya doakan saya prgnt lagi...kiki
 
 

Alhamdulilah di usia 31 saya bersykur dengan apa yg saya ada
suami yang menjadi cermin saya,
anak-anak yg comel, 
 ibubapa yg masih dapat melihat apa yg saya ada,
adik2 yg selalu menyokong di kala susah senang,
kesihatan yg masih baik,
kerjaya yang membolehkan saya mengembirakan diri & keluarga,
sedikit harta (takle hutang je yg menimbun hehe)
sahabat yg sentiasa mendoakan dari jauh&mendengar di kala hati ini amat memerlukan dia,
BFF yang jadi tukang sorak,ketawa,membebel,
kawan-kawan online&offline (paham kene hehe)  

Alhamdulilah
bertambah usia, harap2 saya menjadi lebih matang
tetapi masih keanak-anakkan supaya saya boleh mengembirakan hati anak-anak
itu sebenarnya harta saya
dunia & akhirat
di dunia mereka mengembirakan saya
di akhirat nanti doa mereka yang saya harapkan..

19 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

hepi besday ila :)

me_czar said...

Hihi.. saje tak nak wish kat sms. Nanti ada orang tu masukkan ucapan kita dalam blog dia. Buat malu kita je. Huhu.

Selamat panjang umur, selamat semuanya ;)

aNaYaNa said...

selamat hari ulangtahun k.ila!!!!yang keberapa nih?hehe..

Mama Zharfan said...

epi besday dear ila :) moga happy & sukses selalu--amiin

e.l.i.z.@ said...

ada la tu surprise dr papa.jeng jeng jeng

happy 31st beday!

Wansteddy Tales said...

Hepi besday Ila Saleh, moga cute2 selalu. Sila jengah FB ila ya. hadiah online wan dah tepek kat sana haha

Jue-Isteri_Ibu said...

hepi besday ila....semoga ceria2 selalu..

Liza said...

Ila, sorri la lambat wish. Liza dah lama tak jenguk blog... Tensen dgn keja sebelum nak cuti ni.. HUu..

Happpy birthday.. Moga boleh terus berblog dari hari (itu yg my hubby kata tentang blog Ila)... Very innocent entries....

Moga kita dpt jumpa live one day... :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ayu: thanks k.ayu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mzr: ne dah dapat yg msg bolehala letak.. kiki

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anayana: dgn jujurnya dah 31 dik..haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eeli: meh kita tgokk.. ada ke??

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wan:sukeeeeeeeeeee

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jue: insya allah..aminnnnnnnnnnnnnn

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

liza: jangan tensen2 dah nak bsalin tue... hehe..hubby liza baca blog ila ke?? alamak malu ooo..

nanti kita jumpa tau.. kat tesco semenyih..haha

mama rifQy said...

hepi beseday ilaa..kite terlepassss...huhuhu..semoga bahagiaaaa tauu!!!

mamaNoriz said...

selamat ulang tahun!

muda lagi tu...

may all ur wish comes true ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

MR: tq naaaaaaaaaa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

MN: ekeke..mudanye sayeeeeeeeeeeeee