ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, November 15, 2011

CREAM & FUDGE FACTORY ALAMANDA

 First time datang ke sini dengan mak, tapi masa tue saya tak dapat nak amik gambar sebab masa tue saya sibuk mengejar Arief. Mak pulak demi nak amik hati cucu Amana yang jugak buat perangai singgah makan aiskrim di sini. Terus diam Amana. Baru-baru ne saya dating berdua dengan Amana dan saya datang lagi ke sini. Amana masih ingat dia pernah ke sini dengan neneknya dan nak tau Amana order apa?? Bagus nak.. Jimat poket mama..hehe


Amana tak nak ais krim. Amana nak biskut ne je.. Murah je RM1 je kot.
Tapi percayalah biskut aiskrim ne sedap!! Rangup!!


Macam ne ye gaya makannya.. Baru senang nak makan..
* Jari Amana ada inai. Bila Amana bertunang? Tak bagitau mama pun? ekeke


 Ini aiskrim saya.. Simple je sebab lagi sekali sibuk membebel kat Amana..
 Main rembat je. Sebenarnya banyak lagi yang best..

 Tengok banyakkan selection aiskrim yang lain?


Meleleh air liur.. Saya dah aim nak order yang ne lain kali..hehe
En.Papa belanja B ye.. Muah.. Kiss laju-laju.. ekeke

22 comments:

nurbeena said...

aduhai...meleleh dh air saya nih...slurrrp...

ZianaRazali said...

hhaha amana bertunang senyap2 yer..bestnya aiskrim..tp hujan2 nih menggeletar jugak gigi nak telan..:)

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahaha, mmg jiwat die nak kon jer...hahahah lawaklah amana ni

sahromnasrudin said...

pic last tue... i like it huhuhuhhh

...sWeeT uMi... said...

meleleh tgk eskrim ni, walaupun kat luar skrg ni ngah hujan hehehe...slalu kalu g alamanda, umi just tgk je tempat ni, lum pernah duduk oder lagi...pasni leh la try kuikuikui...tq ye (^__^)

Mama Zharfan said...

me suka aiskrim vanilla ajer heheh

ummiarissa said...

sedapnyeeee......

qiqillolla said...

salam kenal..
nampak sedap jer aiskrim tu..leh bawak my son g sane nanti..

Dinas Aldi said...

Fulamak! Best tuh! Dah beberapa kali ke Alamanda sebelum ni tapi tak pernah makan aiskrim ni..terlioq nih!

transformed housewife said...

boleh beli kon je ye. hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

qiqilola: saya tak leh coment blog awak.. nanti saya try guna pc lain ye

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nurbena: meh ila lap dgn tisu hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ziana: saya makan masa tak hujan hehe..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ayu: meh buat amana jadi menantu hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

shahrom: sedapkan?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sweet umi: meh kita jumpa kat alamanda nak?? kiki

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz: ooo.. ila suka coklat /coffe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

umiarisa: yummy

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dinas: cubalaaaaaa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

TH: bulehhhhhhhhhhhh

Totie@Tomy said...

wah dah lama tak pi alamanda macam menarik jerk kiosk cream & fudge ni..next time nak ajak hubby datang sini ar..

e.l.i.z.@ said...

tak baik tau tayang gambar eskrim..x pasal² eli terliur mlm²buta nihhhhh