ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, November 16, 2011

Entry nak menang IPAD kununyeee...Ok tak? Kretif tak?/

Bila bercakap tentang natural atau semula jadi kebanyakkan kita terfikir pokok-pokok, haiwan, pemandangan pantai yang indah, awan-gemawan tapi pada saya semulajadi ini luas maksudnya... Semulajadi pada saya bermaksud kita tidak mengubah sesuatu yang dijadikan oleh Allah.


Oleh itu kali ini ..drum roll please... nak tergelak pun ada....
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


 Semulajadi tak? Natural tak??
Apa yang anda nampak?
Ciri-ciri semulajadi pada anak comel ini?


 Nampak tak??
Ok saya akan bagi clue.
Tengok lagi gambar di bawah ye...


 Walau terselit di celah topi masih nampak semulajadi/natural kan?


Pandai!!!
Mestilah rambut kerinting itu
Semulajadi tau!!
Natural bukan hantar ke saloon!!


 Jangan ingat bila rambut kerinting tak boleh melawa ye?
Nampak macam anak Koreakan? Atau anak Jepun? Atau anak Cina?
Dengan kulit yang putih mulus.. Dah ramai yang tertipu tau..kiki
Inilah bahana natural beauty atau kecantikan semulajadi



Rambut lurus atau kerinting pasti ada hikmahnya. Percayalah yang semulajadi itu lebih baik kerana Allah yang menentukan ia begitu. Muka bulat begini Allah berikan rambut lurus dan membuatkan Amana nampak sungguh comel. Kalau rambut lurus pasti rupanya berubah. Mungkin juga Amana diberi rambut kerinting supaya bila dia besar kelak dia akan pakai tudung... Kalau rambut lurus lagilah dia merasa dia anak Korea yang perlu menayang rambutnya.. Sekarang pun dah asik cakap Amana anak Korea ke Amana anak Jepun atau Amana anak Cina?

p/s: Entry ne saya buat untuk cabaran ke 3 untuk menang IPAD kiki. Ada banyak cabarannye tau. Sampai  6 cabaran. Tapi saya buat official entry untuk contest ne kat blog contest ne .. Cuba je.. Bukan kena denda kalau tak menang pun .. Betul tak?

8 comments:

Mama Zharfan said...

siys sgt comel amana ni :)

ZianaRazali said...

kerinting ker lurus budak2 semua nampak comel jer..semoga amana jadi anak yang solehah..

anak buah yna dulu rambut kerinting mcm amana jugak k.ila..tp bila dah masuk umur 6 taun mcm tu dah jadi ikal gtu rambutnya..perubahan hormon kot..kikiki

e.l.i.z.@ said...

muka kiut mcm dorang, rambut jenis apa pun lawa..cer kulit gelap sikit, pastu rambut kerinting, mmg x comel :P

ibuhebat said...

cantik apa rambut curly.. :)

jemput ke blog sy http://hebatkan.blogspot.com

tq..

nurbeena said...

Walaupun kerinting, cantik tu....comel dia

...sWeeT uMi... said...

sgt comel dia ngan rambut kenteng tu...kat saloon pun blum tentu dpt cenggini kan (^__^)

qiqillolla said...

tetap comel walau rambut curly :)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

curly ori....xpyh nk buat2 dah..hehee