ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, December 3, 2011

Hisap apa tue??


Arief dah 2 tahun sekarang tapi tabiat hisap jari belum lagi berhenti.
Arief memang tak hisap pacifier tue tapi hisap jari. 
Terus terang tabiat ne tahap kronik.. 
Any tips untuk berhentikan hisap jari ne?

9 comments:

NzA said...

syok ek arief hisap jari smbil layan TV.....

Liza said...

Ila, kawan Liza kan, ada masalah sama cam Ila. Tau dia buat apa? Dia salotapekan jari anak dia, bagi melekat dua jari. Anak dia berhenti isap jari sebab tak dpt isap satu jari. Nak isap dua2 jari, tak muat mulut lak.

MulutPayau said...

Biasanya bila dah besar sikit, tabiat tu akan hilang ngan sndiri......Anak akak dulu pun macam tu jugak....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

maybe besar sikit hilang sendiri kut tabiat tu..^^

Amy Syaquena said...

Mama x kasi lolipop la tue sebab tue arief hisap jari hehe...

p/s: jemput menyertai contest sinar raudah http://www.sinarraudah.com/2011/12/contest-anniversary-sinar-raudah.html

Mama Zharfan said...

tak tau nak bg tips sbb my boys2 dua tak isap pacifier dan tak isap jari hehehhe

mama rifQy said...

hahahhaahahha....ok la tuh !! daripada hisap pacifier macam rifqy tuh haaa..lagi kronik.jenuh nak pk camne nak buang tabiat tuh tau!

nurbeena said...

sungguh2 syok tu...err, saya pn taktau mcm mana nak hentikan tabiat tu.

e.l.i.z.@ said...

hisap jari kaki org kata nk dpt adik...hisap jari tgn, x sure plak..tips pun takde nk share ni hihi