ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, December 8, 2011

Ketakutan Yang Tak Berasas

Yang baca entry semalam mesti tahu apa yang saya rasa walau tak tahu puncanya. Nak dipendekkan cerita.. Boleh ke pendekkan? kiki Saya tak keruan sejak hari Rabu. Saya memang budget saya kena marah kaw-kaw punya. My bos pun dah siap cakap AKA kata-kata semangat "u beranikan diri. Buatla muka kesian" huwaaaaaaaaaa.. Kalau saya ne bujang trangtangtang lakulah kalau buat "muka kesian". Ini anak dah dua.. Takdenye orang nak kesian.. Bos saya pulak dah pergi mesyuarat luar office dan saya tahu saya lah kena selesaikan perkara ne.. Ok buat muka kesian ye??

Saya beranikan diri.. Kuatkan hati sendiri walau libang-libu satu badan. Kalah orang frust bercinta. Sampaikan tidur pun mimpi big bos.. Part mimpi bos ne yang rasa hover je..  Nak layan anak-anak pun macam separuh hati sebab hati ne risau sangat.. Tapi saya tahu saya kena hadapi camana pun kena jugak selesaikan. Nak lari kemana? Betul tak? Kena marah pun kena marah jelah... Berkali-kali call buat temujanji dan hari ne saya mengadap jugak.. PA big bos siap cakap "ila tau Dato' kata ila ne tak habis-habis dengan kes XXX" Huwaaaaaaaa.. Abisla saya.. Siap tanya mood bos baik ke tak uolss..

Nak ketuk pintu pun dah rasa lemah. Tapi bila bos suruh masuk ..senyum je.. Bak kata bos lagi satu "buat muka kesian" .. Senyum seindah suria tapi rasanya suria tue pucatla... Ayat intro "Pn XX tak ada, jadi minta saya jumpa Dato.. takut lambat kalau nak tunggu Pn XX balik untuk selesaikan hal ne" Big bos amik file and cakap " "Suhaila..u tak boleh buat ayat macam ne..bla bla bla"

Terus saya sengih lebar-lebar!! Ya Allah jauh gile dari apa yang saya&bos saya sangkakan..  Memang jauhla..Macam Malaysia dengan UK.. Alhamdulilah.. Tak sampai 10 minit saya betulkan..Masa tu jugak dapat sign.. Camana ye nak cakap leganya hati ne......

Pengajaran yang saya dapat:
1) hadapi je segala perkara dengan berani
2) jangan larikan diri sebab tak kemana pun perginya
3) belum tentu apa yang kita fikir adalah apa yg org lain fikir
4) belum tentu ia seteruk yang kita fikir malah mungkin jauh tersasar macam kes saya ne..

Mama, janganla susah hati.Kalau mama susah hati boleh story dengan kitaorang yang comel ne

p/s: hati dah tenang so hari ne nak masak ayam masak lemak cili api lalalala

7 comments:

nurbeena said...

fuh...lega...
Tapi kalo hasilnya lebih teruk dr apa yg difikirkan mcm mana yer...takott

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

alhamdulillah....
saya pun kdg2 smpai nk pecah otak fikir...padahal benda tu simple je dan bila dah selesai takde apapun..huhuuu

transformed housewife said...

apa2 pun masalah kerja, mesti ada cara nak selesaikan.

nur farahin binti sulaiman said...

hehehe.. chumel2 suma baby tue..

p/s~ akak, farah tag akak..

Mama Gee said...

semalam tak paham pun pasal apa...so rasanya komen yg diberi pun jauhhhh tersasar dr hal yg sebenar...mintaa ampun byk2 yea...

pengajaran ~ kalo tak paham pokok pangkal cerita takyah ckp byk...heheeh

Momma Mia said...

Alhamdulillah... lega kan??
rasa takut biasa buat kita lebih bersedia normally.. so tak salah nk rasa takut tapi yg penting hadapi je dgn berani...

::NureeN:: said...

suspen g2.. mmmg tersirap gak darah keibuan kan.. alhamdulillah sbb x kena marah.. skrg ni mugkin makin berani kan :)