ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, December 7, 2011

Libang-libu

Siapa tau apa maksud libang-libu? Libang-libu tue mcm rasa tak tenang susah hati, tak keruan. Itulah yang saya rasa sekarang. So takde mood nak citer yang seronok-seronok. Selagi tak settel hal tue selagi tue rasa semacam. mmmm.. Nampaknya malam ne nak kena berborak dengan Arief untuk hilangkan rasa ne. Semalam dah borak-borak dengan dia.. Nampaknya hari ne kena borak-borak lagi.. mmm..  Hari ne balik lambat lagi. Mesti sampai umah dalam jam 8 lebih lagi. Harap-harap anak-anak behave di rumah Ibu Azi mereka..

Siapa tengok citer Cinta Elysa? Semalam tengok citer Cinta Elysa dengan Amana. Saya cakap kat Amana "Aril tue bila Elysa ada; marah-marah Elysa; bila dah tak ada rindu pulak" Tetiba Amana pegi kat toilet. Masa tue En.Papa dalam toilet dengan yakin dia boleh jerit "PAPA JANGAN MARAH2 MAMA, NANTI PAPA RINDU MAMA BILA MAMA PEGI UMAH NENEK" kihkih.. Mama yang susah hati ne pun boleh gelak-gelak.. Budak-budak ne lurus kemain..

Semalam saya masak telur puyuh sambal. Rajinkan Amana tolong saya kopek kulit telur. Then dapat upah makan 2 bijik telur puyuh tue. Arief dapat satu je sebab tak tolong. Alaaaaaaa sebelum tolong tue dah beberapa bijik masuk perut budak-budak ne dulu. Then goreng sayur togey. Goreng ikan sardin. Sedap giler makan sampai ter"tambah". Hari ne nak goreng ayam jelah.. Sambal telur puyuh semalam ada lagi.. Okla nak start buat keja.. Adios.. Susah hatinyerrrrrrrrrrrr... Doa-doakan saya dapat melaluinya.. mmm...

10 comments:

Mama Zharfan said...

me doakan agar segala2nya akan ok..amiin

Syima Emi said...

kenape kak ila.. saya lak rasa susah hati gak.. harap2 semuanya baik2 belaka deh...

mama rifQy said...

nape ni ila..cer cter..insyaALLAH sume akan ok

Mama Gee said...

kadang2..kita kena luahkan juga apa yg kita rasa...apa yg terbuku utk dptkan ketenangan...biar pihak yg 1 lg tau apa yg kita pendam...tp kadang2 bila dh luah...jadi berbalah pulak...hmm....nk luahkan pun kena fikir byk2 kali..cr masa yg terbaik..bincang elok2...semoga dpt selesaikan apa yg tak selesai tu ya :)

kelakarrlah Amana... :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kengkawan ini pasal keja..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

libang libu, serabut perut....lebih krg semua tu....keja sekarang ni mmg memberi tekanankn....
p/s:pandai amana, terhibur hati mama dia..:)

Yellow said...

kalau pasal keja, tak pernah habis kan? susah hati, gelisah.... mcm mcm ada... sabar lah ye? mungkin ade berita gembira dihujungnya!! :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hikhik..pasal keje ea..

sbr ea sis..

AnneRaini said...

Sweetnyer anak awak...:)

semoga berjaya melaluinya..

Juliet_iRa~" said...

kak jgn susah hati sgt ea...:)

comel je amana..dah blh harap da tu..heee..

pss : dia renovate utk tukar tren cable car tu kot..hee...skang da laju kak..:)