ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, December 28, 2011

My New Netbook

 Dah lama saya dok bising kat En.Papa saya nak beli notebook yang kecik. Sejak saya ke Korea dengan Lin (officemate) & tengok ringannya dia mengangkat netbook dia yang comel tue saya nakkkkkk sangat beli. Plus sejak-sejak saya aktif berbelog & asik berebut labtop En.Papa lagila saya teringin sangat nak netbook sendiri. Tapi En.Papa kata pakai jela dia punya.. Sehinggala saya dapat rezeki baru-baru ne (alhamdulilah) En.Papa menemanla jugak isterinye ini ricky netbook di Mines & Low Yat.


 RM989. Ada camera..sampai sekarang saya tak jumpa camana nak guna..kiki.. Ada bluetooh yang saya cuma cuba masa kat kedai.. 2Gig.."Pa apa guna 2 gig tue" "Pa ,RAM tue untuk apa pa?" bla bla.. Last-last "Ehhhhh awak belajar apa dulu?Bukan sc komputer?.." Jawapan standart "Dah lupa.. " Teringat pulak kat adik lelaki saya bila saya takut-takut nak bawak keta ..ayat2 lebih kurang mcm tue "camana ko lulus lesen keta ngah. ko ngorat org JPJ ke?" alahhhhhhhhhh.. tanya pun salah.. meyampah i.. Dulu tak tanya pun dah ada berderet2 jawapan.. betul tak??

Model tak rasmi.. Sibuk suh snap gambar dia..Layan jelaa...

Alhamdulilah salah satu idaman hati saya dah dapat
Lepas ne?? Samsung Galaxy SII..Haha itu En.Papa bukan saya..
Saya nak tumpang guna je..

11 comments:

Citarasa Rinduan said...

assalamualaikum

wow.. mmg murah dengan harga giti.. ayu nak beli gaklah.
lappy ayu dah 4 tahun berjasa.
hehhehehehe

thanks ziarah blog ayu

blog kamu cute lah

eiyzniey said...

Senang kan ade notebook..
Tapi nini still kne ade lappy jgk.sbb nk bt kje senang.hehe
:)

AyuArjuna BiGoshh said...

wah ayu pun igt nak carik satu...comp opis ni dah cam super slow...

BabyIntan com said...

Sama macam Intan pon jenis yg notebook gak, mmg senang nak bawa 'merata' even I'm a housewife...ekeke :D

Utk ore pompuan actually mmg sesuai lah yg tecik2 mcm nie kan...cute!

Mama Zharfan said...

congrats heheh cutenya netbook tu ;)

Cik Kamoo said...

smart netbook tu. battery lenovo tahan lama tak??

syuhada & yusry said...

wahhhh...
best2...i pun suka colour tu...
nanti i pun nak beli gak la....hahahha...
camne ko tau ha i update blog.....
ni try comment ni

syuhada & yusry said...

wahhhh...
best2...i pun suka colour tu...
nanti i pun nak beli gak la....hahahha...
camne ko tau ha i update blog.....
ni try comment ni

eim said...

dah beli dah eh ..
bestnye cantiklah ila murah lak tu ..

Em's Family said...

kalau kaler merah i pun jadi bling bling.. comel :) harge pun not bad

Mama Gee said...

terbalik pulak kita...dulu sebelum kahwin pakai notebook je...
dah kahwin..duk guna lappy incik hubby rs best pulak sbb besau skrinnya...langsung notebook pinkku dipinggirkan..hehee