ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, December 2, 2011

Photographer cilik

Terus-terang kadangkala saya takut dengan keletah Arief yang tak takut orang. Pernah kami ke Tesco dengan selamba dia bergurau dengan beberapa Negro. Negro tue siap bagi duit sebab suka sangat dengan Arief. Saya menolak dengan alasan takut En Papa marah (eh tak pasal-pasal En.Papa jadi mangsa hikhik) tapi dengan suara garau Negro tue cakap "why? This is money. Don't worry. I just like your son" Terkebil-kebil je.. Last-last dia selit duit tue kat Amana & Arief . Bukanle ribu-ribu. Tapi  kita ne dahle kecik (kecik??ekeke) nak banding dengan Negro2 tue kan?  Seram jugakla..

Tapi dalam masa yang sama saya lega/senang hati sebab dia pandai membawa diri terutama bila ada event keluarga atau di mana-mana sahaja. Pandai je dia menyelit atau manjakan diri. Bawak ke masjid dia selamba je duduk atas peha abang-abang hensem, bawak ke pasar dia selamba je ngorat makcik kat pasar, dalam lif ngorat pulak budak-budak kecik hikhik.. Takpelah dik tapi bila besar jangan mainkan perasaaan orang ye.. Jadi lelaki yang tahu menghargai seorang wanita sebab mama ne pun perempuan jugak.. Alohai mama kamu ne punyala mengada, anak baru 2 tahun.. Dah jauh sangat pemikiran.. Oh paling penting jangan jadi pemain bola.. terutama penjaga gol!! HAHA..

Okla panjangnye mukadimah.. Meh jenguk Arief yang selamba menuntut ilmu dari pakcik yang dia tak penah kenal dalam satu event family kami. Inilah kali pertama dia jumpa pakcik dia ne. Anak pakcik dia ne pun dia boleh halang dari duduk dengan ayah dia.. Arief papa kamu kat luar.. Jangan amik papa orang lain..hehe


 Mama, Arief nak camera ne..
Mama tak de lebihan duit lagi nak.. Mama baru je beli makeup..Kiki


 Ini suami kakak sedara saya.. Baru first time jumpa Arief


Overnye anak comel ne..
Baik-baik nak..Kang jatuh kopak poket mama nak membayarnye..

Macam ne pegang camera ne tau..

8 comments:

Ida_Iara said...

quite different with my son..so shy with outsider.kdg2 susah gak klu terlalu pemalu ni.klu terlalu ramah pun kdg2 bimbang jugak..haha..jadi mak, ape la benda yg saya tak pernah bimbang pasal anak ek?sume rasa nak risau..

ok ler klu arief pandai bawa diri tu. senang bawa masuk majlis org.hehe.

NzA said...

sweetnya arief..comel + cute....
anak2 ibu masa kecik2 mcm anak2 siput...melekat je kalau bw rumah org...smpi org slalu brkata..baiknya budak nie, ttp ibunya yg rimas...hu.hu.hu....

p/s: thanks 4 being my follower..sory ye ibu xleh nk follow lagi ni cz lappy problem la..xleh nk sign in.....nnti dtg jengah lagi....

Cik tikah said...

alahai... sweetnya. suka main dgn budak yg mesra alam ni. hehe..

AyuArjuna BiGoshh said...

tangkap le satu dslr ila...sakan mesti amik gambar arief :)

Mama Zharfan said...

contrast dgn perangai my lil ariff--takutkan org and asyik berkepid dgn me ajer kalau jumpa mana2 org yg dia tak kenal ;)

Liza said...

Budak2 zaman sekarang laju je dengan gadget segala bagai. Budak2 moden.. Arief ni tyoe yg confident ni, tak takut org. Bagus gak tp kena hati2..

mama rifQy said...

wah.bukan main lagi arief ni.Rifqy lak kadang2 takut,kadang2 tak..biase2 je depend pada keadaan la!

e.l.i.z.@ said...

sama mcm eiymann la arief ni..jenis x takut org..*tkt plak ngan nigger tu kan.yela, kita xtau niat dorg..bukan takat besar, hitam lak tu ekekke