ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, December 6, 2011

Wah!! Mama kita kat gunung mana ne??

 Ekspresi mesti havoc!! Mana boleh kalah ye tak? Masa tengok gambar ne balik rasa kelakar.. Lagak  Amana macamlah pergi Cameron Highland/Kundasang yang cantik berbukit-bukau.. Tapi serius beb angin kuat gila..Udara nyaman.Mungkin sebab masih banyak pokok-pokok.


Agaknya dalam hati Arief berkata-kata
Takde tempat lain ke mamapapa nak bawak?
Kat site construction yang dibawaknya. Bukan boleh main-main..


En.Papa serius memantau perkembangan rumah. Macamle site supervisor.. Saya tengok-tengok gitu je sebab mana satu rumah saya pun saya tak tahu.haha.. Tapi saya ada peel pelik setiap kali datang mesti nak tengok show house. Sedangkan dah banyak kali datang. Berangin je En.Papa haha. Cuba teka apa yang budak-budak ne khusyuk tengok??


Lori & keta dicuci sebelum keluar dari tempat ne untuk buang lumpur-lumpur.
"Pak mobil saya jugak kotor. Boleh cuci enggak?"


  Papa ne..janganlah tinggalkan Amana!! Arieffffffffffffffffffffff!!


Amana memang suka buat perangai. Meragam je.. Amik gambar pun susah. Kena pujuk-pujuk. Puji-puji.. Itu ini..isk..isk.. Bukan senang nak jaga emosi dia.. Macam emosi saya masa mengandung Amanala... Masa mengandung Arief saya  jadi seorang yang kurang beremosi dan tidak berapa kesah. Emosi saya juga terkawal mungkin sebab itu Arief pun begitu. Senyum selalu, ketawa & menyenangkan. Lepas punya dua anak saya percaya sikap masa mengandung memang mempengaruhi sikap anak. Tapi yela masa mengandung siapa yang nak stress betul tak? Kekadang keadaan sekeliling buat ibu mengandung ne jadi tak keruan..  Eh ne citer rumah ke citer pengalaman mengandung.. Salah topikla.. NEXT!!

 Papa, ne tempat apa?

Ini rumah Arief.Papamama beli untuk Arief & kakak..

Abis umah kita yang ada pool tue? Sini takde pool tak best!

Umah tue nanti papa sewa. Bolehla sesekali kita pegi mandi pool..

Oooo.. Papa umah yang tue besarla. Bila papa nak beli? (tunjuk rumah SEMI-D)

SEMI-D? Tunggu papa jadi Dato', mama jadi Datin..

Sekian.

p/s: Progressnya amat mengembirakan. Kami datang hari Sabtu lewat petang masih ada yang bekerja. Banyak unit dah naik. Tabikla!! Sebab tue kebanyakan rumah Metro Kajang siap on time malah ada yangs siap awal. Harap-harap banjir di Kajang baru-baru ne kalau berlaku lagi takle memberi kesan kawasan ne. Kawasan ne atas bukit. Dan harap-harap semuanya selamat. Tapi Allah punya kuasa kalau nak jadi, jadi jugakkan? Tapi tetap berharap semuanya selamat..

14 comments:

Mama Zharfan said...

memang besh bila dpt move in ke rumah sendiri :)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

kat kajang ye...insyaallah xbanjir kot.kawasan2 perumhn yg baru kaw dia agak tinggi...:)

intan_blur said...

bestnye dear..dah ade rumah baru..kite ni jek belum lg

nurbeena said...

Alhamdulillah, x lama lg dpt masuk rumah baru...

BabyIntan said...

Yippidee yeaaa! Seronk kan kan kan :D

madammondoq said...

wah.. serononya dah ada rumah baru!! tahniah!!

Mama Gee said...

wahh mcm best je kawasan kediaman ni... :)

Juliet_iRa~" said...

seronoknya nk pindah rumah kak..heee

:)

Dinas Aldi said...

Yeh yeh, tumpang excited nih!

::NureeN:: said...

bestkan nanti bleh deko2 dlm umah sndri puas ati :)

Teratak Hami said...

Salam perkenalan,
Seronokkan tengok progress rumah? Kami pun tak sabar2 nak dapat kunci tapi lambatnya pulak nak tunggu.

mama rifQy said...

best best bile leh masuk umah sendirik kan...mesti amana ngan arif pon tak sabar..hehhee

...sWeeT uMi... said...

mesti amana ngan arif excited nak tggu masuk umah baru hehehehe...alhamdulillah pasni cepat la umah siap kan (",)

KiD said...

rumah ni area mana? sg jeluk?