ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, February 3, 2012

Adik beradik tiri SBPA.. alhamdulilah

Hai readers hari ini sorry ye tiada cerita nak dikongsi sangat tapi dah namanya blogger tegar nak jugak membebel kat sini. Hari ne saya cuti kerana esok adalah hari istimewa untuk adik saya.Jadi saya cuti hari ini supaya dapat berkumpul reramai meriahkan suasana ala-ala macam raya je.. Oh jangan tak tau konsepnye kelabu.. Saya siap beli kain sari kelabu & shawl shiffon kelabu. Esok nak makeup doplohpat inci macam artis-srtis AJL 26! hihi... Mcm hantu mak limah buleh? Mengamok adik bongsu saya.. Hari ne saya pakai selebet datang umah mak pun kena bebel haha.. ...Esok saya amik gambar manyak2 & cun2  tempek kat sini..

Saya cuti tapi En.Papa keja.. En.Papa massage sesuatu..gembiralah jugak.. tapi kena baca dulu semua  detail..baru boleh sign.. ala2 yang keja gomen SBPA kan? Ini adik beradik tiri SBPA ekeke.. alhamdulilah.. Saya anggap rezeki yang Allah beri ne sebab Allah nak meringankan perbelanjaan kami yang dah beli rumah baru ne.. Alhamdulilah..Kiranya pertambahan salary ne mmg masuk terus akaun untuk rumah baru.. Syukur sangat. Tak perlulah cut-cut sana sini untuk bayar rumah baru nanti. Bolehla perabih duit macam biasa.. spa, baju sari, manhattan fish market, online shopping, shawl chiffon....bla bla bla.. eh lupa zakat ke?? tak baik tau..hihi 

Tiba-tiba teringat kata-kata mak terchenta.. Rumah memang sentiasa akan naik .. beli je..  Mak tau angah&Fadzli (En.Papa) mampu. Mula-mula je sesak sikit.  Tapi nanti gajikan naik? . Tiba-tiba je dapat naik gaji lebih dari biasa.. Alhamdulilah.. Doa seorang ibu.. Hebatkan?

12 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

alhamdulliah murah rezeki gituew
mmg beli umah pakai duwet yg byk
ai beli umah 6 thn lepas mmg x rugi pun umah tue makin naik rega by year

Fabulous Me said...

Alhamdulillah... Tmpg gembira :)

mama aini said...

murah rezeki BMAA dpt rumah baru..alhamdulillah..

AyuArjuna BiGoshh said...

syukur.....

Cik Kamoo said...

Alhamdulillah syukur....

Acik Erna said...

alhamdulillah..rumah dapat..naik gaji pun dapat..

msredcheesecake said...

Alhamdulillah... Rezki..

Wansteddy Tales said...

sensitif isu dgn sbpa ni haha

idasm said...

alhamdulillah murah rezeki..

tak sabar nak tengok ila makeup doploh4 inci.. hehehe... jgn lupa tepek gambo yea..

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

alhamdulillah.. rezeki ila.. syukur.. kita gamble je.. nnt ada la rezeki dgn ape yg kita korbankan..

KhaiRin - anies said...

alhamdulillah rezeki tu..sy masih berkira2 nk beli rumah...hrp2 ada rezeki aminnnn

Puan Kutu said...

Alhamdulillah.semoga murah rezeki selalu..:)