ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, February 6, 2012

En.Papa penuhi permintaan kecil Amana

Papa, dah lama kita tak tengok rumah baru kita
Yela, nanti papa bawak



Adik, masuk dalam payung ne panaslahhhhhhhh!!


Kelebihan Arief..walau baru bangun tidur pun boleh senyum dalam masa yang singkat. 
Dalam keadaan panas terik pulak tue.. 
Sejuk perut mama..


Progress rumah amat-amat memberangsangkan. Kami ada datang dua bulan yang lepas. Masa tue bahagian depan ne baru naik tiang je. Sekarang cuba tengok? Syukur alhamdulilah. Harap dapat siap seperti yang dijanjikan.


Kenapa Arief buat muka macam ne?  Cuba tengok En.Papa... Sempoi jer.. Seluar seteng dgn seliper je. Tapi bila saya pakaikan anak-anak baju duduk umah pandai lak komplen. Isk buruk!! Jawapan balas saya--kata nak tengok umah jer...

Anak beranak pakai baju biru. MOTIF??


 Gedik betul gambar ne.. Amana..Amana rasa Amana kat runaway ke?
Mamat tue sapa? Bodyguard ke ?

 Alahai anak mama ------>> Pekerja contoh..Tolong clap ramai2..


 Mama, so hot!! I can't stand anymore..


Pada bakal-bakal jiranku yang turut membaca belog ini, sila tahu progress amat bagus!! Sila tengok umah paling belakang dah siap.. Siap cat lagi ye.. Nanti 2/3 month lagi saya jenguk insya allah semua siap cat agaknye..

 gambar ini guna galaxy note En.Papa


 Nampak longkang tak?
En Papa kata dari pintu sampai ke longkang itulah boleh extend kalau ada RM lebih.
Pada saya yang utama dapur & almari bilik saya. Yang lain tunggu dulu pun takpe.


 Jelas betul guna hp canggih ne. Tapi natijahnya nak upload dalam belog pun lembap!


Rumah siapala ne ek? Umah saya no lot pun saya tak tahu ekeke..

 Muka macam sama cuma mamat ne lagi "coffe" dari Arief ahaks
Security kat sini tak bagi kami masuk..kawasan constructionkan? Tapi En.Papa minta izin masuk kat bahagian depan je untuk lihat progress. Kesian betul tengok mamat ne..Agaknya maybe dia ada anak jugak kot. Nampak je Arief  terus dia terpa & peluk Arief. Bukan main jaga Arief; takut Arief  jatuhkat batu-batu.. Bertuahla kita tak perlu berpisah dengan anak-anak atau suami dalam jangka masa yang lama untuk mencari rezeki *mode insaf*

Dik jomla balik.. so hotla dik..
Dik tau tak umah kita ne, umah paling besar dalam dunia
Perghhhhhh Amana, Amana punya statment selalu buat mama ketawa..

p/s: kawan-kawan yg tag kat FB nak gambar engagment adik saya minta maaf ye..lambat sikit.. card reader hilang *kutuk diri sendiri atas tabiat pelupa yg teruk* Gambar-gambar ne semua bluetooth dari hp ke netbook. tapi gambar engagment tue dalam camera, camera takde bluetooh ..huwaaaa

18 comments:

KhaiRin : anies said...

jgn lupa jemput kami bla wat kenduri nnt hehehe

Fabulous Me said...

Alhamdulillah.. Seronoknye tgk. Ade anak2 cute. Ade rumah yg hampir siap. Sure sronok sgt2 kan? Hope dpt masuk cepat. Btw foreigner2 ni selalu mcm ni kan? Beriye die gurau dgn ank2 bangsa kte.. Mmg depa ni rindu sgt ngn ank dorang agk nye.. Sian

Mama Zharfan said...

memang excited bila dh ada umah sendiri ;)

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

teringat dulu.. sebulan sekali mesti ronde kawasan rumah yg sedang di bina.. nak tgk progress umah.. alhamdulillah.. hampir sethn setgh umah dah berpenghuni..
cute arief & amana..

Ummi Dania Yasmine said...

area mana ni Ila?

KaK LimAh Si SupiR said...

ni cpt progress ny..ad rmh yg dh bekurun lame xsiap2 lg tuuu..haduiiii..xtau nk ckp ap =_=

KhaiRin : anies said...

p/s sy blk kg cuti smggu..

psl novel tu, kalu betul akk nk publish kn, better submit 1 persatu..mean chapter by chapter... bimbang d reject je nnt...penat akk nnt kn wat keje 2 kali...

ekinashikin said...

wahh..seronoknya 2 badek nih...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ezz- area kajang

KhaiRin : anies said...

p/s ooo nk join kontes tu...kalu cm tu kena hntr sekaligus la...igt kn akk nk jd part time writer..yg ni mmg kena submit chapter by chapter

Eyeme said...

wah..umah baru :D

jeBateja said...

OO..kat KAJANG yea.....tgk rumah ratus2 ribu oooo....pehhh....caya lah...

Puan Kutu said...

cutenya amana dan arief nie..:)

org asing mmg selalu macam tu sbb sy perasan anak sy pun selalu dijadikan bahan melepas rindu.kesian mereka sbb terpaksa berjauhan dengan keluarga..

KiD said...

haaaa.. bagus. bagus.. pemaju ikut jadual

Tiramisu Fatiema said...

comel tul diorang..jalan berdua sambil bawak payung..lawat kawasan huhu..xlama duk umah baru ek akak..

Zarul said...

terima kasih kerana mempromosikan Umbrella dalam entry ini heheheh

Liza said...

ila, br hr ni sempt buka laptop ni. bz dan kalut dgn baby. sorry br tgk... cpt jugak progress sia ek rumah liza br naik kerangka. tp ok jugak sbb xready duit lg nk byr full. huhu....

mama rifQy said...

wahhhh....

eh ilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..kite nampak muke IQY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!