ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, February 28, 2012

Ok dah kutip satu hadiah. TQ Mami&Baby Magzine. TQ Pet-Pet!


Ok ini sambungan entry ini. Alhamdulilah dah selamat amik hadiahnya. Jimat! Jimat! Haha. Eh bila ye En.Papa nak ajar Arief potty training. Dulu masa time Amana; En.Papa yang mula-mula ajar potty traning. Time Arief ne takde pulak inisiatif mama / papa dia ne nak train Arief. Mungkin rasa si Arief tue masih kecil kot. Kecik apanye kalau tahun ne dah 3 tahun! *pitam kejap*

Saya dok termenung dalam perjalanan nak ke pejabat tadi. Sebab tue saya ne susah nak hafal jalan. En.Papa drive keta saya bukan tengok jalan tapi dok beranganla, teringat kisah-kisah silamlah, merenung nasibla, teringat mak masak apalah, teringat kakak saya dah kurus ke sejak2 ada treadmill etc etc. Tapi part berangan paling saya suka..haha.. Berangan tak kena bayar hokay!! 

Oh sambung balik citer tadi.. Teringat-ingat dulu time Amana memang banyak sangat belanja susu,pampes etc etc tapi time Arief ne boleh kata separuh kelengkapan Arief adalah FOC (free of charge). Ada jugak guna barang-barang Amana serba-sedikit tapi mostly adalah daripada hasil contest. Susu-dah berbulan-bulan tak beli. Pampes pun sama (lagipun mostly Arief pakai cloth diapers). Mandian anak-anak lagila tak beli. Sampaikan En.Papa pernah tanya "eh tak beli mandian budak-budak ke?" Takkan nak beli kalau banyak lagi stokkan? 

Rezeki anak-anak siapa yang tahu. Mungkin masa Amana; Allah tak pernah gerakkan saya joint contest2 ne. Mungkin masa itu dengan satu anak; Amana memang senang. Tapi bila dua anak Allah salurkan pula rezeki lain supaya kami masih rasa selesa. Baiknya Allah pada saya. Harap2 saya&anak-anak sentiasa didalam belas kasihan Allah. Sorrylah ye nak emo pulak tiba-tiba..Okla esok entry hadiah lainla pulak..ahaksssssssss


Amana, pampes ne mama menang contest
Hurm
Amana, pun dah bosan ye mama asik menang?
Jeleslah papa tue...

14 comments:

schaze zainn said...

untunglah setiap kali contest menag :)

mcm schaze ntah bile la nak menang..hikhik

waniemardhiyahna said...

Bestnyaaa,murah rezeki anak2 akak ni.jrg tgk org yg slalu menang iku contest.smoga lps ni mkin bertambah rezeki ye.

p/s : rmbut amana tu curl ori ke?comellll

AdaM Hawa said...

best betul.. save sikit.. rezeki arief..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdullillah, murah rezeki..

KhaiRin : anies said...

murah nyer rezeki

Wansteddy Tales said...

besh menang stok pampers kan ila. jimat sngt tang belanja bulanan tu. alhamdulillah... mmg murah betul rezeki incik arief ni ^^

aReLaN said...

bertuah betul la tu kalau selalu menang.saya ni slalu masuk contest tapi tak menang2 pon.ahahah

Liza said...

Rajin tul Ila masuk contest. Liza tak tau la bila leh libatkan diri. Makin sebok skang. Sori, dah lama tak dpt jln2 jenguk sini. Blog pun agak terbiar. Huhu....

mama rifQy said...

wahh..arief pakai saiz XL ke? iqy pakai saiz L sajork...hehehehe..tp drpers laa

mama aini said...

Tahniah..ehem selalu menang contest !!!..

Ummi Dania Yasmine said...

save jugak duit papa nak beli diaper anak...TAHNIAH ila dearie :-)

Mama Ema said...

tahniah..rezeki anak-anak

mama_umar_maryam said...

congr8s!!murah rezeki anak2 =)

Zarul said...

yg penting masing2 ada tilam busuk tu