ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, February 15, 2012

Review : Natural Beaulife Spa, Petaling Jaya - Voucher MilkADeal

Saya ada cerita saya beli voucer untuk spa ne pada entry  ini
voucher ini dibeli dengan harga RM48
Celmonze Innovative Set Treatment,  Natural Beaulife terletak di Petaling Jaya
Sederet KFC. Di level 1 tau.
So kalau uolls carik jangan carik kat kedai bawah-bawah tue
Dongak sikit kepala tengok kedai kat tingkat 1 tau 
Saya pergi dengan adik bongsu saya

Yang bestnye spa ne tersangatla flexible
Tarikh akhir reedem sebenarnya dah berlalu tau.
Saya ada book date sebelum tarikh akhir reedem tapi makin tiba harinya saya ada aral.
Semua date yg saya nak book penuh sehingga melepasi date reedem
Tapi staff spa tue benarkan jugak saya datang :)

Masuk je dah ala-ala spa. Berkabus ekeke. Tgoklah gambar..kiki.Walaupun spa ne bukan lah berbintang-bintang seperti True Harmony Spa yang saya pergi sebelum ini tapi saya amat-amat puas hati.

Saya masuk je saya diminta tunggu dulu sebab saya punya giliran jam 11.00am. Saya datang awal 10 minit. Tepat je 11.00am saya masuk bilik utk scrub. Adik saya pulak buat facial. Scrub macam biasalah. Sental guna losyen yang ada bijik-bijk tue.

Lepas scrub; mandi & mulakan pulak sesi mengurut.Wah urut dia mmg best. Saya rasala badan saya memang ada masalah sebab org urut sikit je dah rasa sakit. Samalah mcm masa kat True Harmony Spa tue. Manja benor.kiki. Saya memang lenguh2 kat bahu. Wanita seberang ne urut memang superb. Kat bahagian yg sakit tue kan ada bunyi2. Dia urut sampai hilang bunyi.haha.. Best2... Rasanya dalam sejam jugak.

Kat sini takde sauna tapi ada warm blanket. 15 minit. Sedap je rasa badan. Panas. Saya rasa mcm lagi suka blanket ne dari sauna.

Lepas tue facial. Facial pun best. Takle main cuit-cuit je. Sejukkkkkkkkkk muka saya.. Adik saya siap tambah serum harga RM38.. Yang best kat sini takde promotion yang keterlaluan. So kita relex. Semua treatment jadi "iklan tanpa suara". Kalau mulut pot pet  pot pet camana nak feel?

Kalau tempat ne dekat dengan rumah saya akan selalu datang berurut hehe. Ok meh kita tengok rating ye..

RATING
(1-Tak Best Sangat-Sangat ; 5-Sangat-sangat Best)
Massage : 4
Scrub : 3.5
Foot Massage: -
Sauna (diganti dengan warm blanket) : 4
Facial : 3  
Kebersihan : 3
Persekitaran : 3
Keseluruhan : 3.5

Kesimpulan: Saya advise kawan-kawan beli kalau ada promo lagi kat Groupon/ MilkADeal sebab service mmg best walau mungkin keadaan spa bukan 5 bintang. Dengan harga cuma RM48.. Berbaloi tau! Treatment & jadual kehadiran spa mmg teratur. Selesai je saya punya treatment ; ada lagi dua pelanggan menunggu... Okla takle serabut..


7 comments:

NoEn said...

bestkan bila sekali sekala pergi berurut ;)

KhaiRin : anies said...

kalu biasa je kak, dpt ke harga mcm tu? dgr cite akk mcm best je

Eyeme said...

sedapnya kalau dpt manjakan badan n muka :D

Mama Zharfan said...

i love spa!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anis- rasanya tak kot sebab masa dah habis treatment tue ataf tue promote 70 minit urut sahaja-rm48++

kalau yang voucer ne dapat urut, scrub, facial, warm blanket..

Tiramisu Fatiema said...

best tul sekali sekala g spa..relax2.,,baru segar

ummiross said...

berbaloi2 dengan rm48 tu ila, dah lama ummi tak ke Spa.