ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, March 22, 2012

Disney On Ice, PISA Penang : Part 4 (Stall Line Clear)

Entry terdahulu; dipersilakan klik dengan sukenye:



Ok meh kita memulakan hari dengan membaca cerita-cerita yang best-best & ketawa-ketawa. Tak mo serius-serius ye.Nanti cepat tua.. Nanti orang kata kita nie akak suami kita pulak T____T So lets enjoy!!! Eh mama Amana ne syok terlebih pulak mentang-mentang gaji bulan ne dah masuk haha. Kenyataannya duit gaji tue untuk tumpang lalu je membayar segala mak nenek bil + elaun utk parent (jangan lupa ye kawan2 itu salah satu punca keberkatan sebab dalam setiap gaji kita ada hak untuk parents kita. walau sikit walau hanya 50 pun jadikla.. walau mak kita "ter"lebih duit pun bagi je sebab nanti dia bagi kat anak kita balik haha. oh itu mak saya.muahhhhhhh i lap u mak..muahmuah muah) Ok tazkirah sikit2 je nanti orang nyampah lak.. Meh sambung story..

Anak beranak tengah gosip. Sabar jelah En.Papa ne masa semua orang tidur dia sibuk kejut saya dgn anak-anak. Bila dia tengok je kitaorg dah bangun dia boleh cakap "OK!! TURN PAPA PULAK TIDOR!!" haha.. Anak-anak saya sumbat dalam bathtub & saya siapkan pakaian anak-anak. Tengok cuaca panas terik so kena pilih baju yang sesuai. Seronok betul sesekali bercuti ne sebab saya macam permaisuri.muahaha. Ayat tak henggat bukan princess ye up terus jadi queen!  Kebanyakan urusan anak-anak En.Papa buat macam biasa.Kat umah mmg urusan anak2 cth kencing+berak En.Papa yang urus, saya lak buat housechores yg tak penah habis tue. So kat sini mana ada housechores tapi uruskan anak-anak masih adakan? Yabedabedu tapi bila balik umah terus tranform jadik bibik. Kain baju je lebih 3 bakul *pitam*  Eh bibik kena dapat RM700kan?? Paaaaaaa..meh sini RM700.. eh satu keja je RM700.  Okla masak RM700, baju-bajan RM700 bla bla bla... Kurusla suami i ini macam haha...

 Anak jepun oh anak jepun..
"mama, amana ne anak korea.itu pun mama tak tau ke?
Mentang-mentang kulit dia putih; dia pilih set2 warganegara putih je ye..

 Mak lalat dengan anak lalat. Kiki
Mcm biasa dok belakang, inilah aktiviti kami dua beranak. Happy!!

Memang berguna betul Gaalxy Note ne. En Papa berlagak mcm org Penang je. Ada sekali tue gogle map tue bengong sebab En.Papa lupa bukak GPS ke apa tah tetiba Amana boleh cakap "papa, mungkin kita kena ikut jalan tikus" kahkahakah. Parents silalah guna nahu yang betul bila bercakap dgn anak-anak ye. Nanti Amana buat ayat dalam karangan "SATU HARI SAYA BERJALAN DENGAN PAPA SAYA. PAPA SAYA MEMBAWA SAYA MENGGUNAKAN JALAN TIKUS UNTUK CEPAT SAMPAI" *menangis cikgu BM*
jalan tikus= jalan shortcut

Tengok anak korea tue buat muka sebab tak tahan panas. eh kawin dgn org putihla Amana.. panas sikit pun bising la..  Memangla panas dah 12.30tghari. Kat carpark pun nak amik gambar. Sebenarnya kitaorg amik gambar betul-betul depan tempat stall Line Clear tue.Mudahkan? 


Nampak tak? "SELAMAT DATANG-NASI KANDAR-LINE CLEAR-24 JAM" Yang color hijau tue. Jangan nak berangan le kat restaurant berhawa dingin ye. Kat celah-celah lorong je. Tapi glamerkan tempat ne?

Eh akak tue buat apa? Korek jerawat ke kak? Saya bukan amik gambar akak ye :) Nak tunjuk ramai org tengah beratur tueeee.. Kalau makan berhidang tak yah beratur; duduk terus. Tapi kalau makan sorang satu pinggan kenalah beratur nak pilih lauk.
Arief buat perangai. Dia bukan boleh pergi tempat ramai-ramai. Mulalah nak tunjuk ramah dari satu meja ke satu meja. Belum lagi sibuk nak tolong mamak basuh pinggan. Haishhhhhh. Jangan nak oiiiiiiiiii kang kena copet mana mama nak dapat Arief lagi.. Arief lebih berharga dari semua kat dunia ne tau..
Arief buat perangai Amana yang untung haha. Abg mamak tue terus bagi air sirap walau masa tue kami sibuk beratur. Terus senyap budak2 ne dapat sirap. Senang kan? Anak i ada masa diman ada masa ikut keadaan. Bagus!!
 Meh kita kongsi dik. Tapi adik minum satu sedut je tau T___T

Masa ne udang fresh lagi kena masak. Camana saya boleh amik gambar2 ne. Diorang masak kat tepi2 orang beratur tue je. So memang nampak. Tulus & jujurkan? Masak depan orang jer..haha.
 
Hai kepala ikan. Menyesal tak order hari tue. Mungkin cuaca yang panas buat saya nak cepat-cepat duduk je. Mak saya rajin buat kari kepala ikan tau dulu..mmm..pa, awak makan ke kepala ikan? Saya masak kari kat umah nak tak? Oh tak pedas ek? Saya tumbukla sambal belacan bagi kaw..nak?? Eh posa gantila hari nie dah sibuk cakap pasal laukpauk ekeke..
 
 
Hai pakcik yang bagi saya timun banyak2.. Arief apa lagi ..kunyah timunnnnn jer


Udang kat kuali tue dah lompat masuk pinggan nie. Udang ne RM30 seketul .
Papa: Baik awak makan, nanti saya habiskan.
Mama: Nantilah ayam saya pun belum habis.
Papa: Lambat tak dapat!
Cepat-cepat tarik pinggan udang letak kat tepi. BAHAYA kang habis pulak

Meh  tgok. Abaikan nasi yang dah tinggal separuh tue. Papa makan nasi putih + ayam goreng besar gedabak + kuah-kuah. Saya makan nasi beriani (sapa suruh tak mintak nasi berianikan?)+ ayam besar gedabak+ kauhkuah. AmanArief satu pinggan + kuah kurma+telur rebus dua bijik. Pastu ada udang besar gedabak tue. Jumlah RM52. Oklakan? Macam harga kat KL jugak.. Yummy!!


Haaa.. Sapa berani buat menantu?
 Nasibla anak sendiri.Kalau anak org; i reject buat menantu.kihkih
Mama sayang Amana...


Pastu kita org jalan-jalan kat chawrasta tue beli2 asam2 utk kawan2.
Pastu dah panas terik gilos.
Pastu Arief dapat upah cendol satu bekas



Mehla try makan kat Line Clear.Ok takla menghampakan!

OK ENTRY SETERUSNYA


.

.

.

.

Disney On Ice, PISA Penang : Part 5 (Mkn malam tepi pantai)

9 comments:

KhaiRin : anies said...

berkali2 pegi penang tp skali pon x dpt g line clear ni sbb org ramai ya amat n x sanggup nk berpanasan... kak..rs sedih la tgk pic ni sbb plan nk g penang mggu dpn x kesampaian waaaaaaaaaa

AdaM Hawa said...

besonya udang tu.. padan la mahal..

QueeN TerataI said...

pernah la juga makan kat line clear ni.. org mmg ramai.. harga punboleh tahan la...

madammondoq said...

mak aii!!! pergi jenjalan rupanya!!! syoknya!!

Mama Zharfan said...

yum yum sedapnya..tapi i memang tak tahan kalau nak mkn kat tempat yg crowded ngeh ngeh ngeh rela tapau ajer ler

Lily@MamaZaraZareef said...

klu tgk org wat entry cuti penang, mesti byk entry makan2..hehehe..tp bagus jugak..leh lah wat rujukan klu next time smpai turn sy holiday ke sane kan..=p..nway, mmg ramai sungguh org kat line clear tuh..klu wat budak kecik silap2 meragam kepanasan..hehe


p/s: ada tanye pasal layout blog semalam kan..sume tu tempah kat incredibles design jek..mmg tak reti nk buat sndiri..=p

Liza said...

Alar..dah dpt makan nasi kandar Line lear.. Org Utara ni pun belum sempat makan.... huhuhu

Zarul Umbrella said...

ermmm sedapnyer makan2an tu ..

mama aini said...

ehem..bestnya makan2 kat penang sambil berholiday... :)