ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, April 10, 2012

Bila mak budak jadi budak-budak T____T

Cepat2 amik gambar kita
Ko ne perangai macam budak-budakla
Amikla cepat..
Eh apasal ko duk belakang, ko nak bagi aku nampak lebar ke?
Eh bukan ko memang lebar?
*baru perasan  org kedai pandang sambil tersengih2*


Selain family, siapa yg anda ada?
Dalam dunia nie kita boleh ke hidup tanpa sahabat/BFF?
Tak payah ramai
cukup 1/2/3
Kalau dah berbelas2 itu bukan BFF/sahabat ye..
Takkan anda citer hal peribadi kat semua kawan yg berbelas2 org tue?
Agak-agakla ye dik non..

Saya bersyukur sebab saya ada seseorg yg saya boleh turn to
Saya punya sahabat ---> ini
Saya punya BFF ---->ini

Sahabat ini berbelas2 tahun saya kawan sejak dari sekolah rendah
Bergaduh, merajuk, menyampah, berkongsi cerita, family matters
meminjam bahunya utk menangis, meminjam telinganya utk  mendengar
saya stress masa prgnt amana-dia jadi mangsa mendengar cerita
saya bersalin arief- dia pinjamkan bantal menyusu 
Arief dah dekat 3 tahun baru saya pulang balik *selamba kodok*
kata-katanya selalu menyejukkan jiwa saya..menenagkan jiwa yang tak keruan


BFF ini pulak saya kenal sejak kami sama2 keja,lain department
join PRO; time bujang tapi masa tue dia dah nak kawin
selalu keja luar sama2, outstation mcm pramugari *bluwekk*
So TERPAKSALAH jadi BFF..haha *mati i kena lepuk*
selalu dia sakit hati tengok peel saya yg suka amik gambar syok sendiri
Camera saya ada stand, so saya adjust time sendiri,
lepas tue saya lari semula depan camera utk posing  T____T
Mesti lepas tue dia bebel "bak sinilah aku amikkan? pening aku tgok ko macam ne" muahaha

Masa saya prgnt..
"ko dah lunch tak? aku pg belikan?
ko nak makan apa? ko kan tak boleh tgok org ramai2 kat bawah tue..nanti ko muntah"
"krol (en.papa) dah belikan ko sarapan tak?"

"eh mahal, ko jangan beli nie.meh aku carikkan yg murah"
*perghhhhhh statment giler kedekut ini budak*



Saya pergi Disney on ICe
sibuk dia bagi saya pinjam jaket takut saya mati kejung sebab sejuk.
 tup2 tak sejuk pun.panas lagi ada haha..

"aku nak bersalin nie, amana punya bedung ada lagikan? meh aku nak pinjam"
bila en papa tahu dia pun geleng kepala.
tak paham kenapa bedung pun kami saling pinjam meminjam.
Bedung yg Amana&Arief pakai tue dah pusing keliling antara saya, sahabat&BFF saya.
 Ada harapan tak kitaorg jadi biras?
 Tapi nanti kalau anak-anak bergaduh kami lak yg tersepit kikiki

i'm bless
punya makayah
punya suami
punya anak2
punya adik2 
punya sahabat& bff
alhamdulilah

korang?
ADA? ke ADO?


12 comments:

Zarul said...

teringat lagu Ruhil 'Kawan"

mamaRIFQY said...

hohooo..best kan..kalu ade bff macam ne kan?hehehhe...apakan daya,sahabatku jauhhh!! so, na ade ila je la..hehehehhee

Em's Family said...

Alhamdulillah.. ade mereka2 ni lagi berharge dari ade harta dunia

ieja amieja said...

syukur ada sahabat dan bff yg memahami..bukan senang nak cari kwn yg sama susah dan senang ngan kita..yg nak numpang senang mmg x payah dicari, ramai yg tawar diri kot..yg pntg musuh jgn dicari..huhu

izla said...

wahh bestnya ada sahabat dan bff macam tu. saya x punya macam tu.
diganti dengan adik beradik dan ipar duai.

Mama Zharfan said...

syukur sbb kita semua ada org2 yg kita sygi di sekeliling kita :)

Pok Amai-Amai said...

Kes sy...ADO. Hahahha!

Nida Mohd said...

BFF sy cuma suami, adik beradik dan ipar..
Sahabat memang ramai..tapi semua jauh..jumpa sekali sekala je atau time blk kg..

idasm said...

terbaekk ar....
entry sempoi giler tp best sgt. ada yg mencuit rasa.
ila mcm ida jugak.. suka sgt posing n ambik gambar pakai timer.. hahaha....

take care...

cheqna said...

alhmdulillah..cheqna ada bff

Liza said...

Best kalau BFF sgt memahami.. itulah baru BFF...

Kalau stakat nak happy waktu senang, bukan BFF...
Alhamdulillah... Moga persahabatan ini berkekalan..

melin melinda said...

kembang bontot lagi...

I lap u BFF....