ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, April 3, 2012

Disney On Ice, PISA Penang : Part 5 (Mkn malam tepi pantai & Bukit Bendera)


Dah lama tangguh entry pg Penang nie so ini last entry ye..
Siang dah makan kat mamak
so malam nak makan masakan melayu pulak
Kami carik makanan kat tepi pantai 
Makan kat Bahtera Santai
Makanan biasa je
Statment tak boleh blah En Papa
"kat KL lagi sedap"
 Sabor jelah ye
Tapi makan masa cuti2 mesti tak sama bila makan time rushingkan?
Perasaaan bercuti tue mesti lainkan?
 Adoi time2 lunch nie lapar pulak tgok makanan
Tapi tadi big boss kata saya nampak kurus sikit
ke effect sbb pakai baju hitam :)
haha.. so gigihla tak mo makan lunch

 Amana mmg nampak happy sangat bawak bercuti


Tempat makan bersila jadi pilihan
Pelik masa kat sini Amana asik nak duduk atas riba saya
Tahu kenapa? Dia geli dgn pasir pantai yg ada kat tempat makan nie
Bertuah betul budak niela..

 Auchhh
Kalau kawan masa study nampak saya pakai skirt nie mmg diorang gelak habis
Dulu manjangggggggggg jeans..mana main skirt2 nie
Baju kurung jauh sekali ek
Tapi dah jadi mak budak nie
Sesuai kan dgn keadaanlah
Masa berubah takkan kita tak berubah pulak kan?

 Kalau lapar pun sabarlah anak2
Janganla tjuk lapor sangat

 Paksa mama amik gambar dia
pastu dia posing senget.. grrrr

Dah makan kat kedai sampai bilik makan pulak sate nie
kat umah jangan harap ye nak makan atas katil
Cepat2 anak2 tdo esok nak pg Bukit Bendera pulak


Bukit Bendera
Kami terus checkout sebab nak balik KL terus lepas pg Bukit Bendera
 Sebelum sampai Bukit Bendera
Aktiviti mak lalat dgn anak lalat.. amik gambar lerr

Sampai je kat situ lepas beli tiket makan dulu
Dah 12 tghari tak ke perut keroncong ?
Beratur tunggu train perghhhh ramai betul org!

 Terpegun dengan kecomelan anak sendiri..

 Terpegun dengan ke'flawless" kulit anak sendiri

 Kakak cepat kita rebut camera tue

 Beg pororo tak boleh lepas hehe

 Arief, camera tue terbalik sayang

 Anak2 berkasut, En.Papa mcm biasa sempoi je pakai seliper
Meh sini saya belikan kasut sikit!

 Hishhhhhhhhh mama korang nie asikla amik gambar!


 PIEWWWW
 Gedix betul Amana dengan papa

 Mama & Arief

Terik jugak masa tue

Ok korang tengok ye gambar bawah nie
Perbezaan amik gambar mama dengan papa

 Muka seposen je

 Dengan papa bukan main
Majuklah mama gini

 Nak amik ati mama balik
Peluk erat-erat

 Inila rupa train Bukit Bendera

Arief dah penatla kawan-kawan mama
Dah serabut muka Arief
Mama dah pakaikan Arief safety belt
Nak balik KL dah
Rinduuuu umah kecik Arief

Itulah cerita Arief, kakak,papa&mama
Klikla entry semua kat atas kalau nak tahu dari Day 1 kami kat Penang
Such a tiring but happening
Harap-harap mama &papa dimurahkan rezeki
supaya kita boleh jalan naik flight pulak
Kakak je mama penah bawak naik flightkan?
Arief nak jugak
Insya Allah lepas urusan masuk umah baru selesai kita akan jalan jauh sikit k
Sekarang mamapapa nak kumpul duit utk urusan  umah baru dulu



7 comments:

norhidana said...

penuh aktiviti.... seronoknyer... bile lah nk jln2 sampai ke sana... tak penah lg sampai penang nih...

amana ngn arief paling hepi yek... heheheh lenkali jln2 lg

Mama Zharfan said...

beshnya holiday :)

KhaiRin : anies said...

kalu akk nk tau last time sy g bkt bendera thn 1987 waaaa lama gitew

AdaM Hawa said...

ceria anak-anak.. happy papa mama.. kan.. ;)

mama aini said...

ehem..dah lama mama tak kePenang..suka kesana sbb banyak makanan yg sedap2..he2x..comilnya ank2 BMAA..

AyuArjuna BiGoshh said...

dowang ni anak papa ni hahahahah

mama rifQy said...

holiday yang sgt beshh...oh abang iqy..kamu hensemm...amana..gigi yang cantek..mama..yang hover bergambar...ooopsssss......jangan marah laling! i pon hover kalo bab ambik gambar!!