ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, April 26, 2012

Garrett Popcorn @KLCC

Yang membuatkan saya terrrrringinnnnnnnnnnnnnnnn sangat nak makan Garrett Popcorn nie sebab madammondoq. Madammondoq beli Garrett Popcorn  kat USS Singapore. Dalam entry Madammondoq Garrett nie ada mention Garrett nie ada  jual kat KLCC. So  apa lagi zasssssssss ..  Sekarang nie boleh kata twice a month saya & adik ketiga saya -Ada lunch KLCC. Bila  saya dok membebel nak merasa so adik saya pun mencarinya di celah-celah outlet2 KLCC.

Bertuah punya adik-adik niekan? Kita boleh mengadu & minta tolong. Mcm2 tolongla.. Sejak2 saya ada anak lagila saya memang perlukan pertolongan adik-beradik. Kalau tidak; i tak tenang  tau kat tempat keja time anak sakit.Kalau orang lain tak memerlukan pertolongan adik-beradik meraka masa nak membesarkan anak-anak itu terpulang tapi kami adik-beradik sejak kecik mmg rapat walau suka bergaduh. Dah kepala lain-lain takkan takde gaduh kan? Adatla tue.   So bila mereka tahu Amana/Arief tak sihat/ saya outstation berebut-rebut mereka nak jaga.

Bayangkan masa mak jaga Amana ; kakak saya sanggup time lunch datang umah mak utk uruskan Amana. Kadang-kadang adik saya yang Ada nie pun amik cuti untuk lepak dengan anak-anak saya. Belum lagi adik bongsu saya  yang memang jadi babysitter sepenuh masa. Teringat-ingat adik lelaki saya mandikan Amana& Arief masa dalam pantang. Penah korang mandikan baby atas meja makan? Tak penah kan? haha. Adik lelaki saya mandikan Arief dalam baby tab tue. Baby tab tue letak atas meja makan. haha...Memang kecoh satu rumah. Sebab tue adik-beradik saya sangat-sangat sayang & tak pernah angkat tangan pada anak-anak saya sebab mereka merasa susah payahnye menjaga anak-anak saya dari merah darah masa dalam pantang. Melihat anak-anak saya dah besar, bijak, sihat, adalah kepuasan untuk diorang sebab diorang pun banyak saham dalam menjaga anak-anak saya. Heiiiiiiiiiiiii kata nak citer hal popcorn.. Dah meningkat tua mmg suka membebella..


Yeye dah sampai.
 Nak beli yang mana satu nie. Semua nampak sedap!
Angah bawak mengucap. Itu popcorn je hokayy


Yang mana satu? Idaman kalbu.
Semua mahal. Nasib poket tengah kembung haha


Snap cepat! I nak masuk belog i jugak


Mak aii popcorn pun sampai ratus-ratus
Oh itu dua tin.
Okla setin pun RM50?
Tapi yang RM109 tue mesti tak sesedap yang RM199 tuekan? *tamak*
Ok kalau  tak sanggup pg beli popcorn pasar malam

Tapi yang best tue cuba tengok kat tepi tue pulak
"Do not flash our popcorn"
Haha tengok gambar dalam hp nie baru perasan. Serius!
"Kekwat ek popcorn, nak amik gambar pun tak boleh"


Hampir licin

Akhirnya selepas beratur panjang


 Siyes! Sedapppppp sangat!
Besar-besar, Rangup-rangup. Manis-Manis
Bila bawak balik Amana & Arief makan tak berenti-renti
Sekarang Amana asik cakap "mama belikan popcorn"
Jawapan "nantila mama carik lagi dengan mak da"

Satu pek kat atas tue RM16.
Dua pek RM32.
Satu utk saya, satu utk Ada.
Puas hati dapat bawak balik popcorn Gerret utk anak-anak

Sesuaila tagline "Share the love"
Sebab yang RM16 nie pun dah banyak & puas makan. Terlebih agaknye
So korang carik lagi satu kawan bahagi 2=  jadi RM8
So BFF?
Macam tak biasa :))))

12 comments:

efa nur said...

waahhhh...sedapppp nyee....
nakk jugakk!!! hehee :D

melin melinda said...

aku mmg tau pasal popcorn ni cuma tak berkesempatan lg..


hehehe...insyaallah...nanti kita kongsi beli ya...hahaha

yumielufya said...

ala terliurnya kak Ila tunjuk pop corn plk..pantang tgk makanan saat ni..semua terliur..

zh-ena said...

wah mahalnya harga pop corn

ieja amieja said...

assalam ila..
amboi mahalnye popcorn tu..tp klu berbaloi ok la kan..keje penat2 pun bukan utk sesapa..utk ank2 jg kan..mmg suka lah amana ngan arief tu ye..auntie pun nak ckit bleh..

Fabulous Me said...

Memang sedap!!! Tapi lame dh tak beli. Sbb nye bukan penggemar tegar benda yg manis2. Tapi tak dinafikan mmg sdap sbb popcorn die tak de yg putih2 lansung.. Semua ber caramel yummeh! Beli tertarik pada galloon nye. Hehehhee.. Comel baldi tuh!

Em's Family said...

tapi sangat manisssssssssss hehehe.. mira tak pergi situ, mira pergi melabur kat belakang garrets tu --- gong cha hehehe

AdaM Hawa said...

jauhnya nak cari ni.. kene g KLCC.. adehhh.. tapi cam teringin bile mama amana publish ni..

kinna said...

hrtu gi klcc awal pg (around pkl 10 pg), garret baru buka. org tak ramai pon beratur. tp tak plak rasa teringin nk beli/mkn (sbb time tu baru pandai buat popcorn sendiri).

baru2 ni kawan bagi rasa. sedapnya! menyesal xbeli hrtu..huhu

So Shy Lady (SSL) said...

mahalnya popcorn. klau dh suka mahal pon t.kisah kan haha akk boikot pc buat smntara coz ank2 skrg asyik skit gg

Ummi Dania Yasmine said...

la ni dah trend dah harga popcorn mahal, harga burger pun mahal....sekali sekala ok la, selalu errr bye bye lar....hehehe

BlueiceButterfly said...

~sdapnya...tetiba teringn lak sbb kwan sy hntu popcorn..hehe