ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, April 19, 2012

US! Here we come!

Mula- mula sebelum pergi US kita kena buat persiapan dulu betul tak? Mula-mula tengok dulu cuaca. Sejuk ke tak sejuk ke? Kang ko sorang pakai baju sejuk yang macam guni tapi orang keliling cute je pakai kot yang cun-cun ekeke.. Buat malu orang Malaysia je tau..

Kalau korang beli baju sejuk nak pg oberc korang beli kat mana? Kat bundle ek?? Tak ngaku ye?? ekekek.. Ala apa salahnye beli baju bundle.. Dosa ke? Tak pun... Beli jelah tapi makesure sila basuh tau. Kang dapat penyakit gatal-gatal baru tau. Baju-baju bundle tue dah jauh terbangnya sebelum korang jumpa. So basuhla dulu. Janganla buat peel terus pakai.

Oh tapi my mummy nie mana nak beli bundle. Alahai baru nak pg US dah panggil mummy. Geli tekak. Okla tapi mak nie mana nak beli baju bundle, sebab pada mak sekarang adalah masanya mak rasa apa erti kesenangan. Senang ye bukan mewah sebab mak dah penah lalui 1001 kesukaran masa kami kecik-kecik.  Konsep mak bila kita ada duit ; apa salah merasa duit yang kita usahakan. Kalau duit takde kenalah ikut apa yang mampu. See? Senang betul kan ikut konsep mak i nie?

Kalau poket kembung-kembung sila berbelanja as reward diri
 kalau poket kempis-kempis sila sedar diri.

 Eh pantun dua kerat la...
So mak pun menghabiskan duit kat Winter Time - Moments of Warmth
Warmth sangatla.. eeee..



Biasalah i kan anak kesayangan mak
so i yang try dulu; siap feeling sejuk lagik muahaha
Ada gambar adik-adik i tapi malas i nak masuk kat sini
Sapa suruh amik gambar  tak pakai tudung?Pulak tue pakai baju tidur
Nak kena betullah budak2 nie!

"Nanti sapa2 nak pg oversea pinjam je kot mak ye, tak payah beli-beli"
Wah jimat mak i tau. Tapi nape anak-anak mak boros terutama yg bongsu tue?
" Ala adik pandai carik duit biarlah dia belanja duit dia. Kalau tidak nanti tak happy keja. Kalau adik tak habiskan duit adik  nanti orang lain yang belanja duit dia"
Ye ke? Sapa nak belanja duit dia?
"Amana dengan Ariefla"
Waaa.. sampai ati mak kutuk anak Angah, mak tak tau ke Adik tue sejak Angah keja  asikla paw duit Angah.
"Mak tau. Sekarang apa lagi paw la adik"
I LOIKEEE 


 Eh sayalah.
30 tahun lagi mesti muka saya macam mak kan?


Mak!!
Nak ikut!

Tuela mak suruh buat insuran tak mo
Angah pandai cakap, pandai IT, banyak kelebihan Angah tau
Mesti angah boleh berjaya lebih dari mak

Gulppp
Ejen insuran
Nantila angah pikir
Tapi minat jugak sebab...
Angah nak g US macam mak
Haha
Tak ikhlas betullah


Tak ikut pun takpelah sebab mak belikan wristlet Coach


Ini adik bongsu saya. Dah terbukti mak lagi sayang adik.. Loratla adik nie..
Mak beli handbeg untuk hantaran adik *gedix*

Mak beli macam-macam untuk anak2 & menantu. Eh menantu dapat jugak? Soalan untuk menantu. Kalau pegi mana-mana atau mak mintak bantuan menantu ingat mak tak? haha.. INGATTTT (eh menantu yang mana yang jawab nie) Yang lagi tak tahan bakal menantu pun dapat. Elehhhh.. Aik jeles ke? I ok jer.. Anak2 & En.Papa mak belikan baju. Anak2 perempuan dapat wristlet kecuali adik dapat handbeg (menci), adik lelaki dapat sling beg Coach (kulit lagi. Sabar..sabar..Jeles nie) Menantu lelaki dapat baju. Mcm2 lagi yang mak beli utk kawan-kawan & group2 insuran mak. Tak yahla letak semua gambar ek. Agak-agakla nak show off pun.. Haha..


p/s: Mak je pg US. I gedik je lebih. Mak pergi sponsored by company insuran mak. Fully sponsored. Mak dah terlepas dua trip. Satu ke Indon-adik bertunang so mak cancle. Satu ke China- mak masuk hospital sebab slipdisc dan alhamdulilah mak dapat peluang ke US without any delay lagi. US, China, Ethan adalah impian mak selepas ke Mekah. Alhamdulilah murah rezeki mak sebab mak memang baik dan pemurah. I love you mak. *la tak habis lagi ke ucapan hari ibu*

14 comments:

QueeN TerataI said...

syoknya... :)

KhaiRin : anies said...

waduhhhhh..sy lak yg tumpang seronok

aReLaN said...

alahai...saya pon nak gi US gak.tak pernah gi luar asia.wuuuu..tapi awal2 dulu gi jepun memang beli bundle je.dah sampai jepun baru beli barang lain.

Liza said...

bestnya mak Ila jln2....

transformed housewife said...

kenala Ila buat insurans jugak lps ni. Bergayala mak Ila.

aRa ❤ aFiq™ said...

wah best nye.. fully sponsored lak tuu..akak bli plak nak g ? hehe

Mama Zharfan said...

siyes besh!!

-bebelmakcik- said...

assalamualaikum wbt,

wah akak meletop sekarang nie, dah main oversea pulak.. akak, nak follow jugak ! sob sob sob :(

-i'm become ur new follower- :)

idasm said...

bestnyer. tumpang seronok. sebagai anak .. mesti kita pun teruja lebih kan..

dapt gift tu pun best jugak... hehe..

ieja amieja said...

asssalam ila..
seronok mak ila jenjalan kat us ye,berkat keje keras dia tuh..insyaallah lepas ni dia blh la g tmpt2 yg diimpikan tu..
muda lg mak ila kan..

Zarul said...

untung la mak dia

rasp said...

bestnya dpt gi jenjalan....
puas hati mak u sis...
lepas penat berusaha...
dpt ganjaran jenjalan kan....
yg best u...
satu famili dpt merasa 'hasil'nya :)

syafisyifa' said...

jaga diri baik2 jln2 sana nnt...syukur murah rezeki awak

Ini Kisah Tia said...

wahh! seronok mak kan? pergi US tuuuu :)