ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, June 14, 2012

Hatiku gundah gulana

Bila hati tak tenang selain mengadu pada Yang Satu apa lagi pilihan yang ada? Utk saya pastilah tengok gambar anak-anak moga diberi kekuatan, moga diberi keberanian, mohon diberi keyakinan. It's not about dapat atau tidak tetapi ia lebih kepada dapat jawab atau tidak. Bertahun-tahun tidak melaluinya and tetiba  perlu melaluinya kembali.....

Selain itu kalau saya takut menghadapi sesuatu; tips utk diri sendiri ialah :
i) apa nak takut saya bukan nak mengadap Tuhan. Kalau Allah yela takut...  kecut perut mengenang dosa2 yang ada, dosa2 sekarang & dosa2 masa hadapan..
2) apa nak takut? Antara hidup dan mati saya dah pernah lalui. Iaitu pengalaman bersalin..

Sooooooo??????????? Jangan takut ye Mama AmanArief. Bukan takut tak dapat hokey tapi takut tak dapat jawab & memalukan diri sendiri. Itu  sahaja... mmmmmmmmmm...

Walau kawan2 tak paham tapi doakan saya ye. Ramai-ramai doa Insya Allah semuanya akan baik sahaja.. Insya Allah.. AMINNNNN.....

18 comments:

Deq's Qienz said...

insyAllah mudah² termakbul doa² anda :)

ummiarissa said...

hmm..memang akak tak faham juga ni...tapi akak doakan semoga dipermudahkan segala kerja yang perlu dibuat..Amin!

.: iEyLa :. said...

mudah2an segalanya dipermudahkan tuk akk..
xsalah mencuba... :)
all da best & gudluck!!!

KhaiRin : anies said...

just b positif je kak

Acik Erna said...

Insyaallah semoga semuanya baik sahaja..dan berjaya melaluinya..Aameen.

Zarul Umbrella said...

jawa apa periksa ke apa ni hehe..semoga dipermudahkan

Sue-Rya Qistina said...

amin...semoga dipermudahkan segalanya

Zefa NorAsmara said...

Tak faham cerita sebenar.. tapi ttp doakan semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan. Amin..

norhidana said...

dana doakan yg terbaik....

Rai said...

semoga dipermudahkan...

Gieyana said...

doakan yg terbaik utk uols k..:-)

melin melinda said...

saya PAHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sbb saya da melaluinya.......cuma masih belum dapat jawapan...huhuhu

nazirah said...

insyaAllah , semoga ape jua yang dilalui ianya dipermudahkan Allah amin

Mama Zharfan said...

amiin

Liza said...

InsyaAllah, dipermudahkan...

Aleyn said...

Amin

Mak Jem said...

amin..moga2 ko dan melinda cepat le dpt jawapan ye...

ibu amoi & raid said...

hmm rasa macam faham..tp apapun berdoa shj supaya di permudahkan..