ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, June 24, 2012

@ Secret Recipe- Lunch Date With BFF

Macam biasa kalau nak makan secara tenang dan santai hari Jumaatlah hari yang paling sesuai sebab rehat lama. Kali nie kami lepak kat Secret Recipe pulak. Alah dari opis tue naik satu tren dan sampai KL Sentral. Orang pun tak ramai sebab belum gaji kot..hihi..pandai je buat assumption. Kalau time gaji jangan harapla dapat tempat ye..

 Hai sayalah BFF dia.
Lepas nie BFF saya gerenti kurus
sebab saya dah tak dapat jaga makan minum dia kat opis lagi..
nantila sampai masanya kita story lah..

 Cuba ko amik gambar aku lak. Asik-asik gambar ko je. Nanti org ingat nie belog ko..
Haha.. Ye..ye aku amik.. Eh apasal mata ko kecik sangat. Cuba besarkan sikit mata tue?
Camana aku nak besarkan? Memang mata pesen ini..Hishhh
Kiki

 Nie saya punya.. 
fried rice with satay
Sedap.. Tak pedas untuk saya tapi kategori pedas jugak untuk lidah yg manja mcm BFF

 Kuah sate nie request by BFF
Patutnya takde dalam set..
Ok sedap gak. Just nice je rasanya
Tak paham kenapa BFF suka sangat fish & chips
Saya tak leh makan.Tekak rasa loya tiap kali makan fish & chips..
Tak pedas pulak tue cicah dgn tartar sos..
Geli tekak..

Cuba tengok gambar pertama perasan tak ada iklan citibank?
"Free slice of cake"
Makan above RM40 dapatla satu kek
Itula keknye..Haha. Kek sampai dulu. Terus ngap & selesai.
Sebab BFF kan? Air boleh kongsi sama-sama. Air kasturi apa tah. Dalam tue ada asam. Ada sebijik je asam. Sebab saya suka mengalah saya bagi BFF perabih asam tue sambil doa "kang ko sakit perut" haha
Sorila nak rebut asam.. Mesti masam..

Masa-masa makan nielah dapat citer hal-hal anak-anak selain hal-hal opis
Ini caranya melegakan perasaan. walau kadang-kala masalah tue tak selesai pun cuma sekadar perlu kawan untuk mendengar. Masa nielah mengadu perkara yang hanya perempuan sahaja yang paham.
Mengumpat hal orang? Malas sebab hal sendiri pun tak habis cerita T_____T

19 comments:

Liza said...

Hrm...Kalau ada kawan, boleh citer masalah dan jadi pendengar setia.. Dia dgr je masalah kita..

[-suziey-] said...

btl btl btl..and jumaat la time nk lunch dgn relax or g jauh2..heeh..

haih meleleh tgk kek tu..:D

idasm said...

BFF ida pun dh lama ida tak jumpa dia.. tp gayut kt hp selalu aje.. hehe...

mmg kita perlukan seseorang selain suami kita utk kita luahkan perasaan sebab hanya perempuan boleh paham perempuan yg lain better..

mama rifQy said...

terliur tengoka airrrr tuh ilaaa....!!oh lambatnye gajiiiii

Masya said...

assalamualaikummmm...

salam pagi isnin.. terliur sy tgk kek kegemaran sy tu huhuhuhuhu....

Mooniqueen said...

Samalah dgn MQ. Ari jumaat je kalau nak lepak lama2... Sebab lunch time lama sikit...

Mama Gee said...

epal kasturi tu mmg fav mama dan hubby kalo pi SR! :)

Mama Zharfan284 said...

me dh lama tak ngedate dgn my BFFS :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kalau akak, masa jumaat tu lah sedap membuta, buat taik mata... hahaha..

Deq's Qienz said...

wahh enak bangat..nak ckit :)

.: iEyLa :. said...

weee...bile nak jmpe saye plak ni kak???hihihi

QueeN TerataI said...

bestlah kan hari jumaat lunch boleh lama2.. sya ni lunch hari jumaat sama je waktunya 1 jam... :)

Sue-Rya Qistina said...

betul tu. dgn kawan2 ni kita bole borak mcm2 story. tergoda tgk set fish n chips tu!

mummY daniSha said...

BFF sy sume jauh2...uwaaa..nak dok KL gak huuu

Kak Jie said...

yang citibank, over rm 40 .... tu kalau pakai kad lain, boleh tak?

atau kalau cash?

Kesuma Angsana said...

ada kawan cam ni mmg best kan!... salm kenal n dah follow u 486

Wanieys said...

wani pun suka makan fried rice with satay klu g SR hihihi

Saya Disini said...

sedpnye..nak kek

MamaEma said...

seronokkan ada bff..boleh kongsi cerita..