ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, July 29, 2012

Berakhir riwayat ikan keli itewww

Korang ada bacakan entry ikan keli? Ala entry yg i n amana beli ikn keli .. beli cili api utk mandi tue.. oh bila bca komen2 korang tue ramai yg gelak sbb amana nk mandi dgn cili api.. korang tau tak amana tya tue sebabnya kitaorg penah mandi dgn limau so dia igt sma je klau mandi dgn cili.. korang penah mandi limau dgn anak tak? Wangiiii... hrap2 amana igt kenangan mandi limau dgn mama smpai besar ekkk..

Suka membebelkan? Nk citer ikn keli jd citer cili api. Semalam dah bkr ikn keli yg melompt tue untuk buka posa. Dalam misi meng"clear"kan segala ikan dalam fridge. Sedap tp sbb besar sgt jd st muallah plak.lain kali beli keli saiz  sederhana jela.. mkn keli besar2 nie rsa mcm gergasi je..

Jangan meleleh air liuq pulak terutama yg preggy tueeee :)


Ini lauk berbuka semalam. Walau dalam hati sentap masak tetap masak. Kang anak nak makan apa dahla kitaorg pg shoping. Nanti lapar pulak anak-anak seharian tak makan nasik. Kat shoping complex anak-anak lebih senang makan kudap-kudapan walau sebenarnya harga kudap-kudapan tue kalau beli nasi jauh lebih murah.layankan je kehendak anak-anak. Bukan jarang keluar pun kan?kan?kan?

oh meja makan nie memang tak beralas. dulu ada alas pastu anak2 suka main tarik-tarik.
niat hati nak pindah umah baru nak beli meja makan marmar.
so klau tak alas pun tetap nampak menarik kan?
harap2 adalah rezeki jatuh dari langit ke tujuh
menang contest ke bonus ke :)
perhaps perhaps perhaps 

Oh i dapat 2 baju kebaya tau semalam shoping. Haha muat lagi ke baju kebaya? ke lepas posa je jadi tukun dalam almari muahahaha. beli sebab tak ketat. tak longgar. sedang-sedang je. dah jadi mak budak nie belila yg sopan-sopan sikit ye. dah habis masa nak melaram ala2 anak dara dulu. yg lawak dapat dua baju kebaya tanpa kain.mana lak nak carik kain ne. takdenya org nak terima tempahan sekarang.. hurmmmm.. nanti ada masa i tepek gambar baju kebaya tue ek..

p/s: sekarang nie i buat entry blog guna S3 jer.pastu kalau rajin baru edit guna pc.
kalau malas published terus dengan segala mak nenek salah ejaan
takpe nanti Amana akan betulkan :)

3 comments:

.: iEyLa :. said...

yummmeeehhh!!!sluurrppp.. :)

Sharidawati Shahrudin said...

sambal udang? i loike :)

hehehee

kalau nk self collect sambal kering kentang tu kat bangsar area mana ek? hihi

KhaiRin : anies said...

simple tp yummy..