ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 25, 2012

Cerita "SENTAP"

Haiii.. Nie mama kesayangan Arief . Gambar nie mama amik masa nak pegi umah pakcu pian. masa nie mama tengah menahan hati yang sentap haha.. biasalah mama memang suka sentap... tapi mama sentap bertempat bukan tak bertempat. kalau tidak takkan mama nak sentap tak pasal-pasalkan? mama sentap kalau mama rasa benda tue tak betul. selalunya kalau mama sentap sikit2 mama boleh lagi membebel tapi kalau mama sentap sangat sampai ke lubuk hati mama diam .. pastu mama tak mo cakap.. pastu mama nangis sorang2.. eh bukan sorang berdua.. dengan arief.. kekadang bertiga dengan kakak sekali..  bila mama nangis mama pangila arief pastu mama peluk arief kuat2.. sapa yang suka buat mama sentap? papa lah suka buat mama sentap. tapikan  sentap2 pun dah 6 tahun kawin hahaha.. sebab pas buat mama sentap papa mesti ganti balik.. mama pun sejukla hati.. kalau uncle2 nak tiru cara papa arief pun bagus jugak.. caranya :  papa buat2 rajin.. kemas rumah, buang sampah, vakum rumah ,angkat kain.. nie yg buat mama sejuk ati tapi bila  kain yg tak kering pun papa angkat dari ampaian.. lagi buat mama sentap hahahahahah.. arief sayang papa dengan mama

selain selalu  buat mama sentap papa pun suka buat arief sentap. papa suka marah arief bukak tutup peti ais. salah ke bukak peti ais nak carik coklat.. arief habiskan coklat nie sampai papa pun tak dapat kikkiki..

oh hari nie papa nak belanja mama kfc macam kat bawah niekan?
papa nak belanja sebab nak pujuk mama kan? nak ganti kes semalam tue?
kes apa? pegi tanya papa.. kuikui
ye tima kasih papa.. arief pun nak tumpang sama..
belikan arief whip potato tau

lauk nie pulak mama masakkan khas untuk makda yang palingggggggg kuat sentap sekarang nie :)  nak2 time pregey niekan?  haha.. arief tak sabar nak tunggu cousin arief kuar dari perut makda. arief rasa gegirllah cousin arief tue.. oh mama masak nie sebab mama dah "ter"janji dengan makda.. nanti mama risau takut cousin arief tue meleleh air liur bila kuar macam arief dulu2. dulu arief lahir asikla meleleh air liur sebab mama mengidam mee kari nenek masak. masa tue nenek tak sihat mama tak berani nak request kat nenek sampaila arief lahir... Oh makda sedap ke sambal ikan bilis petai mama buat? Gerenti sedapkan? Mama memang pandai masak sambal.. yang lain kurengggg haha

Khas utk BFF mama yang penjimat,
so sedap ke Burger King yang ada promo RM5.95 nie? Kalah promo MCD
BFF mama nie layak keja kat Bank Negara
Mesti Malaysia banyak simpanan & kaya :)
BFF mama nie macam mama jugak
Asikla sentap..
asikla nak jimat
pastu ajak mama share makanan sama2
konon nak diet.. diet poket :) Eh hari nie gajila
JOM!!
Mana?
Solat Zohor daaaaaaaaaa


Soalan: Berapa kali perkataan "sentap" ditulis?



14 comments:

Gieyana said...

kdg2 sentap gak tp akhirnya cool sendiri...

Menu suma mengiurkan..:-)

Wansteddy Tales said...

wan mmg spesis mudah sentap hehe mengaku!

mamaRIFQY said...

hehheee..sentap oh sentapp..biasela..pnh gak sentapp....pastu baik sendirik jee...

Wanieys said...

adeh jenuh pulak nak ngira sentap ni hahaha...wani pun kdg2 sentap gak kuikuikui

Sue-Rya Qistina said...

hahahaha..biasalah tu kan sentap menyentap mmg amalan kita laki bini..kihkih..sume skali ade 18 kali kot.. :D

.: iEyLa :. said...

alaaa..bkn slalu kan kak..
nak manje2 sket pe salahnye..hiks..

Ummi Rayyan & Rayees said...

orang pompuan dengan 'sentap' ni kan cam irama dan lagu..mmg tak dapat dipisahkan..jgn mare yer ila..

Mooniqueen said...

MQ kalau sentap takde org nak pujuk pun... Huhuh...

Mama Gee said...

dah tua2 ni mama belajar kurangkan sentap....

tp sebab utama penat sentap sorg2 bila mr B buat bodoo jek....iskk..

AyuArjuna BiGoshh said...

tersentap hakak banyak entri ni hahahah..be cool ok :)

Mak Jem said...

haku pun sedang sentap hokey...huhu

sal-nurbeena said...

tak sempat daa nk kira 'sentap'

Mama Zharfan said...

sentap tu merajuk ker...me tak guna term tu...so tak berapa paham maksudnya...

Sharidawati Shahrudin said...

uihhhhh sambal tumis petai tu..my fav :)