ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 11, 2012

FROM S'PORE WITH LOVE: FROM KLIA TO CHANGI

 Nasibla ada adik lelakiku ini..
sanggup dia menghantar kakaknya walau ada keja kat Putrajaya.. 
agak2 kalau dia dah kawin,
wife dia komplen tak kalau kakak yang manja nie masih mintak hantar sana sini?
En. Papa keja takkan nak dia patah balik hantarkan?
Isteri memang selalu fikir keadaan suami kan? 
*up diri sendiri* bluwekk

 Makan kehepc dulu.. 
Hai nenek amana. Nenek ne asikla dengan S2.. Alah Mama Amana dah ada S3 punnn ;)
Sekarang dah tau dah mana Amana dapat darah keturunan "hantu gadget".
Mesti dari nenek. 
Bukan dari papa / mama.. hihi

 Sempat lagi tue saya snap masa nak boarding
*itula kelebihan S3"

 Masa nak masuk flight dapatla menda alah nie . Isi ye jangan tak isi.. Sebab masa nak check-out kat Changi Airport ada minah kat depan nie tak isi form nie. Dahla beratur panjang-panjang pastu tak boleh check out sebab tak isi form nie... Sila isi semula kata pegawai imigresen yang manis tue..

Eh amikla gula-gula nie kata pegawai imigresen yang manis tue pada i yang manis jugak kiki

Naik teksi. Selepas surf internet naik teksi ke Sentosa Island dalam SG 30, so masih within budjet. Tak sanggup nak naik MRT bla bla bla sebab risau sesat. haha.. Weiii tak adventure lansung mama Amanakan? Kalau tak bawak bagasi i rela uools tapi kalau dengan bagasi nie takpela i lagi sanggup bayar lebih naik teksi. Kang kalau sesat i rasa bosan i patah balik kat changi airport zassss tetiba dah ada kat KLIA semula.  acaner? BAIK AMIK TEKSI

 
 Ila, amikla gambar bandar Singapore nie janganla asik tgok handphone. Kata blogger..
Auwww.. malu i bila member kat sebelah tegur
 terus snap sekeping dua.. Sama jerkkk mcm KL.. haha..

Dalam setengah jam  dah sampai sentosa island. 26.5km.
 Ingat tau uools dari Changi Airport ke Sentosa hanya dalam setengah jam jer tau.

Naik teksi uncle chinese yang manis.. Tunggu teksi pun dalam changi airport je.. Follow je tanda arah untuk carik teksi. Entah nape masa pg Singapore nie rasa macam Malaysia je. Ala dah jirankan? Uncle cina tue pun cakap Malay maaa.. Masa pg Korea dulu debar-debar jugak. Mungkin sebab Korea tue bahasanya lain benor..

Yes!! Yes!! Internet tak tipu tak lebih pun RM30.. Muahaha..
Kalau nak tahu anggaran teksi untuk perjalanan dalam Singapore 
atau mana-mana negara rujuk World Texi Meter
Tepat jugak sebab cuba tengok rate World Teksi Meter dari Changi ke Sentosa Island


Okla babye esok citer tentang hotel pulak ye..
Saya update dalam bilik hotel nie
Nasibla internet free
Tak mo jalan mana-mana sebab penat + hotel nie dalam sangatla
Kena naik teksi / shuttle bus
Nsibla ada bawak bekal McD dari KLIA haha
Kurusla saya untk 3 hari 2 malam nie
Bye reader ku sayang :)

FROM S"PORE WITH LOVE,
wifey papa aka mama amanarief

9 comments:

Ardini Humaira said...

bestnye ke singapore :)

Liza said...

Wah, best2.. Tgh tunggu entry seterusnya

ReeneeRaaid said...

Cepatnye update. huhu!
Welcome to Singapore! Enjoy your holiday!

reeneeraaid.blogspot.com

jeBateja said...

Den gi Singapore dulu rasa lain plak dari Malaysia.....ahakz....

ummiarissa said...

selamat ber'snap'2 gambar banyak2 ye...share lepas tu

.: iEyLa :. said...

hamboooiii...kunun de s3 kan kak..
trus update tu..syoknyeeee... :)

Sue-Rya Qistina said...

wah..bestnye g cuti2 rehatkan minda. jgn lupa bwk blk souvenier utk kita ye. hehehehe

|| NaFiRaa || said...

bestnye jenjalan kat negara org..:)

norhidana said...

pg berapa org tu ek... hati2 di negara org