ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, July 12, 2012

FROM S'PORE WITH LOVE: Siloso Beach Resort

 Dalam Sentosa Island nie ada manyakkkkkkkkkk sangat hotel. 
Kami terdampar dengan jayanya di hotel ini. Ok i tak kisah pun asal preee..

Masuk dalam nie untuk check in. Recptionist tue mintak passport. Mula kelam-kabut carik pasport.haha.. Nak tau kat tanah airku Malaysia pun kekadang tak bawak IC bak kata En. Papa "budak-budak sekolah rendah je yang tak bawak IC bila jalan" Heiii.. i kan memang selalu nak nampak muda.. so tak mo bawak IC sebab tak mo ingat dah three siries..haha

  Alahai comelnye kuda batu tue..Kuda ke?

 
 
 
Sampai jer terus terpegun tenguk kolam yang ala-ala terusan nie. 
Terus teringat Amana & Arief..
Kalaulah anak-anak ada...

 Meh jenguk bilik we alls ek
Oh lupa lak.. 
Kitaorang kat tingkat 6
Kalau kat Malaysia tingkat 6 mestila makin tinggikan?
Makin besar nombor makin tinggila bilik tue
Tapi kat sini makin besar nombor makin dekatla ko dengan tanah :)

 
 
 Cik kak, carik apa tue?
Bilik kecik je.. tp kolam tue hurmmmmm
Mencabar keimanan betullah!

 
 walaupun saiz bilik air kecik tapi hotel nie berjaya jugak buat bathtub..impress

 Pa, nak buat lemari macam nie kat umah baru
Barulah kita insap sikit yg kita nie dah "comel" dari zaman bujang dulu

Alahai tenitnye tv nie.
Jadikla bukan tengok pun
Eh tapi sempat jeling citer Malay Singapore tadi
Kelakar kengkonon citer gengster tapi nama panggilan ketua gengster & minah gangster 
----> PA & MA<------
alohai dalam hati ada taman pulak gangster2 nie
haha okla i nak tdo..

*ini adalah schedule entry. 
ada beberapa entry lagi dah buat schedule entry sebabnya bila dah mula keja mesti penat nak buat entry*

edit hari nie:
 hoiii penatnye hari nie dry kepala i
baru balik nie dari convention centre
malas nak kuar dok bilik hotel je diam2
USS dekat tapi penat, makan je perabot2 dalam hotel nie GRRR
hotel nie provide brfast je..
malam? diet..kurussss

8 comments:

Mama Zharfan said...

jauh ila outstation tu :)

Aleyn said...

Bestnyer ...tak gi USS ker?

ReeneeRaaid said...

Kalau gi USS, jangan lupe bawak bekal (food&drinks) sebab kat USS sangat mahalness. 1 botol mineral water= $8. tp kat kedai biasa jual $1.50 je

Sue-Rya Qistina said...

esok2 singgah USS tau. untunglah dpt outstation kt tmpt org :D

Wansteddy Tales said...

beshnya ila... teringin nk merasa outstation smpai ke luar negara...

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. cantik hotel tuh~

Natasha said...

waaaah..
bestnyerrrr
cantik!
^^

mama rifQy said...

kalo ade anak, leh bawak g uss kan??