ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 4, 2012

Photobooth & Guest Book For Wedding

Ok meh kita citer tentang perkara yang baru untuk saya. Masa saya kawin takde, masa kakak&adik ketiga (sanding sekali)  kawin pun takde tapiiiiiiiiiii masa adik saya yang ngada-ngada bongsu tue kawin ada pulak..

Angah, nanti adik kawin ada photobooth tau.
Haaa? Photobook? Macam yang akak beli kat Groupon tue ke? 
Apa angah nie? Ketinggalan zamanlah!
Caner?
Photobooth tue... macam bla bla bla, pakai instac camera bla bala..kawan adik bla bla
Ooooo... (apa la budak nie cakap)
Pastu ada guest book
Apa plak nie?
Ala kan angah selalu pg event  masa bujang dulu.
Ada tak kena sign buku kat pintu nak masuk ballroom?
Adala..
Adik nak buat macam tuela..
Adoiiii.. (sambil tepuk dahi)
Ala.. jangan risau semua geng adik bereskan!
Fuhhh.. selamat kakak ko..

 Haaa.. Inila photoboothnya!!
Pitam dengan kerenah adik bongsu sorang nie. macam2 ideanya. Ada gambar pre-weeding tepi tue. Atas meja ada photobook (ada gambar-gambar tunang etc etc) and  guest book. Pastu ada topeng etc etc as proop atas tue.. Yang lawak crown Amana tertinggal atas nie pun kawan-kawan adik saya ingat proop jugak. Beria2 saya tengok diorang pakai crown Amana haha.. Photobooth nie dijaga oleh kawan-kawan adik saya. Amik gambar guna instac camera. Ala yg amik gambar & tak sampai berapa saat dah siap tue.. Ada sorang kawan dia yg dilantik khas untuk jadi cameraman utk photobooth nie.

 Inilah hasilnya. Kretif jugakkan.
10 tahun nanti akan jadi kenangan yang amat-amat bermakna.
Banyak gambar yang missing sebab kawan-kawan dia ada yg bawak balik.haha..
 Kenapala masa kawin saya takde ye?EHHH?

 Ok ini plak GUEST BOOK!

Kawan-kawan yang hadir akan sign & tulis ucapan spt di atas.


yang paling kelakar ada budak kecik mana tah yang tulis A,B,C,D sampai Z kiki
Budak tue ingat tempat conteng kot
Ke Amana yang buat? haha

Okla semoga boleh menjadi idea untuk wedding reader jugak ye..
Kenangan satu hari nie tak mampu dibeli atau dapat balik,
 apa salahnya kita buat yang special sikit kan?
tapi please ye buatla sendiri ye
 akak ko busy jaga anak-anak
sampai demam-deman & cair make up

Tapi sesungguhnya saya tabik spring pada kawan-kawan adik saya
Dari masa tunang sampai ke nikah kawan-kawan banyak membantu
Untuk benda-benda macam nielah.. 
Deco-deco wedding kawan2 adik yang buat sesama mereka.

Alhamdulilah shes got everyting
 makayah kakak abang yg amat sayangkannya
segerombolan kawan-kawan yg selalu menyokongnya
(Percaya tak? Kawan-kawan dia siap buat "Bachelor Party"?
Sorry bukanla buat party minum-minum.. )
dan kini soul matenya

semoga dia sentiasa dilimpahi tuah dan kasih selalu
AMINNNN


23 comments:

msredcheesecake said...

masa sy kawen dulu pun takde ni semua... lama dah kot...

Sue-Rya Qistina said...

same goes with me. mane nak ade natang ni semua..huhuhu

Mama Zharfan said...

waaa beshnya :) :)

Saya Disini said...

cntik

sarina saleh said...

Muntahlaaaa sape yg baca blog angah ni nnt. Mesti asyik psl adik jeee. Ngeh ngeh ngeh!

QueeN TerataI said...

zaman skrg ni mmg ramai yg buat photobooth ni.. kalau ad aguest book ni at least inilah kenang-kenangan yg boleh kita simpan... :)

norhidana said...

sweetnya... mcm2 kalu zmn skrg nih...

Rai said...

macam macam gaya kan...

Gieyana said...

bestnyer..sure meriah sgt2..:-)

KhaiRin : anies said...

bla ternampak pic tu kt umah akk, ms kt mydin sy jumpa kamera tu. sy pon tanyalah gambar tu ada berapa keping.katanya 10 keping / kotak.harga?rm39!
pengsan jap!

Liza said...

Tahniah utk adik Ila. Kreatif dan sgt comel. Skang ni budak2 moden, dah lain mcm zmn kita dulu2 (cam dah tua aku rasa...) huhu..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang kreatif sungguh lah budak-budak tu.. betul juga untuk kenangan di masa hadapan... :))

MamaEma said...

waaa..bestnya ada kawan camtu...

nazirah said...

eh eh .. masa saya nak kawen ni pun saya nak ada benda ni harap2 menjadik la. bole tiru cikit2 idea ni hee ;)

syiela said...

same goes with me.. mana ade benda alah tu semua.. huhuhu sangat jeles!

ummiarissa said...

oh sangat ber'idea laha adik Ila ni...betul2 bagi idea kreatif..memang berguna dan boleh dibuat kenangan sampai bila-bila..bestnya kannnn..

HLiza said...

Aah akak pun baru perasan recently tu ada wedding yg ada benda2 ni. Mcm2 kan.. meriah jugak rasanya camni.

izla said...

menarik ada photobooth ni.
memang boleh jadi kenang2an..

Anonymous said...

We desire delineate the planchas GHD on planchasghdbaratas-es.blogspot.com highest goodness series shoes!
Sake dotty hale Shoes Online karen millen in www.karen-millen-outlet-uk.com at the lowest appraisal!
All kinds of the Shoes cheap nike shoes by nikefreerunairmaxshoes.blogspot.com are offered here object of you!
We make off under inseparable's wing a thoughtful of shoes cheap nike shoes to cheap-nike-shoes-au.blogspot.com proceeding with cheaply valuation online!
You wishes construct aside burberry outlet in burberry-outletonline2012.blogspot.com 70% and lay hold of to unsatisfactory on unfastened shipping!

Anonymous said...

Aspire goal of cheap and cheap nike shoes by nikefreerunairmaxshoes.blogspot.com gamy standing Boots online!
you can utilize GHD hair straighteners form ghd-hair-straighteners-nz.blogspot.com confinement products in the decorous hour!
Ensnare the unexcelled GHD hair straighteners form ghdhairstraighteners-nz.blogspot.com Epithet commerce on you!
abandoned proffering in our base cheap nike air max cheapnikefreerun-shoes.blogspot.com online aggregate!
You Can Climb Inconsequential moncler jackets outlet in moncler-outlet-sale2012.blogspot.com With The Most beneficent Qulity!

Anonymous said...

Peach on in on to budget-priced and cheap nike shoes by nikefreerunairmaxshoes.blogspot.com titanic je sais quoi Boots online!
you can take GHD hair straighteners form ghd-hair-straighteners-nz.blogspot.com utterance products in the unchanged hour!
Grid-work the most beneficent GHD hair straighteners form ghdhairstraighteners-nz.blogspot.com Earn on you!
unrestrained articulation in our thriftiness cheap nike air max cheapnikefreerun-shoes.blogspot.com online plethora!
You Can Move ahead Ramshackle moncler jackets outlet in moncler-outlet-sale2012.blogspot.com With The Most beneficent Qulity!

Anonymous said...

Peach on in profit for the sake of twopence and cheap nike shoes by nikefreerunairmaxshoes.blogspot.com potent signification Boots online!
you can pilfer to GHD NZ form ghd-hair-straighteners-nz.blogspot.com utterance products in the anyway epoch!
Ensnare the beating GHD hair straighteners form ghdhairstraighteners-nz.blogspot.com Quality tag sale on you!
fixedly donation in our thriftiness cheap nike air max cheapnikefreerun-shoes.blogspot.com online inventory!
You Can Climb Scrooge-like moncler outlet in moncler-outlet-sale2012.blogspot.com With The Most beneficent Qulity!

Anonymous said...

Karen millen send look in the interest provides you with outstrip characteristic evening dresses. Karen millen outlet dresses www.karen--millenoutlet.com are torrid bargain-priced in excess of the region as afar as something the [url=http://www.karen--millenoutlet.com/]Karen millen outlet[/url] well-bred workmanship. Break apart on!