ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, September 19, 2012

CHAMPS WITH LYSINE

kalau korang baca entry yang sebelum nie mesti nampak arief jadi kurus kering. dengan cirit birit, muntah tak selera makan. tak sampai seminggu arief jadi anak somalia. mak bapak gemok anak malaysia tapi anak kering anak somalia apa cer?mil bising. mak pun bising.. wahh pitam mama ko dengar. blum lagi makcik budak2 nie berwitir bagai risaukan arief.. oittttt mana tisu nie nk sumbat kat telinga?tak sanggup nk dengar..
kami dah bawak klinik. setiap kali bagi susu arief muntah n berak. so stop susu. dia merengek mcm apa pun booooo layan!! tapi ada sekali tue lepas beberapa hari kesian sangat. dia sibuk hisap jari sampai berbunyi.agaknya arief harap jari dia tue boleh kuarkan susu kot? ngeh ngeh ngeh.. tak sampai ati ..bgla susu..amik ko effect dia berhari2.. tobat nasuha mama ko.. eh tak tobat lagi.. en papa try tukar susu.beli susu mahal kot2 budak nie gedik nak susu mahal.beli sustagen..mahal sikitla dari susu dutch lady. nk beli anmum tapi takde perisa coklat...kt kedai tue yg takde ke mmg takde? lps minum sustagen pun samaaaaa.. berak seharian.. tokey pampes pun gulung tikarlah! ohhh kali nie mmg tobat nasuha habisssss.. ketika entry nie ditype arief hanya minum milo sahaja!!! umh pengasuh pun bg milo n setin susu manis. petanda nk stop susu ke? tgula seminggu dua mungkin blh kot minum susu semula.. eh kata tobat nasuha? cuakkk nk bg tp sy tak mo stop susu di usia arief hanya 3 thn..
arief nie mmg payah nk mkn. klau suap dia mkn je berjam2. hilang sabar tau..  dia kemam je nsi dlm mulut... grrrr.. sy beli champs nie. tanya kt farmasi katanya klau nk tmbh selera ank kna beli vitamin dengan lysine. sy bru cuba beberapa hri mmg berkesan! sekarang penat plak nk tgu dia berenti mkn kiki.. smlm nasi dah hbis sepinggn penuh pun dia tak mo turun meja mkn.. MAMA NAK NASI..NASI.. dua hri lepas.. nsi da mkn. da cuci mulut..dia bukak tudung saji lagi. mkn pulak satu ekor peha aym.. lepas tue sy cuci mulut dia lagi. tak lma lepas tue sy msuk bilik terdengar en papa jerit " ARIEFFFFFF.. ITU AYAM KAKAKLA.. ARIEF KAN DA MKN TADI. NAK JADI GERGASI KERRRRRR" mls nk layan i bantai tdo.. penattttt


7 comments:

Aleyn said...

Bagusnyer mkn vitamin...semoga betambah berat badan dan sihat

AyuArjuna BiGoshh said...

bagus jugak ya vitamin ni...

Sue-Rya Qistina said...

anak sulung saya pun mkn vitamin gak. tp brand appeton, utk tambah selera makan. after selera dia kan main up lg, kitorg stop. then bagi plak scotts emulsion :)

zahira said...

Cuba try carik susu without lactose. My doter aritu pun berak2 then doc suruh cairkan susu sbb kalo bagi ikut scoop dia berak sbb susu ada lactose. Maybe blh try isomil without lactose.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hr tu wani ada kasi qalief vitamin gak tp appeton punya brand untuk selera makan juga hehe tp skang dh stop..semoga arief bertambah selera mkn dgn champs hehe

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah dah ada selera balik.. semoga arief gain weight balik.. membesar bagai juara! heheh.

Ummu Madihah said...

Arif tu lactose intolerant tak, kena cari susu berasaskan soya. Dulu anak Mak Aji macam itulah, doktor suruh tukar susu lembu ke susu soya. Pastu ok, alhamdulillah!