ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, September 3, 2012

Pasport lama..Mudenyeee

Mudenyeeeeeeeeeeeeeeeeee.. Masa niekan saya baru 24/25 tahun. Sekarang dah 32.. Pasport nie buat pun atas belanjawan  office. Masa tue saya junior lagi.. Lum kawin pun.. Negara pertama yang saya kuar dari Malaysia adalah Thailand. haha dekat gile. jerit pun boleh sampai kan? Sepelaung je.. Masa tue ada seminar. beberapa senior officer & junior dihantar utk seminar. 

Dahla bulan posa. Masa tue saya mana ada belog2 nie. And saya takde kesedaran pun nak simpan apa2 gambar. Masa tue saya dah "kawan2" dengan En.Papa. Puas En.Papa suruh bawak camera dia. Tapi saya nie bangsa tak suka meminjam2 especially kalau org tue ada hati dgn saya lagi saya tak suka.. haha.. takut tergadai hati.. stament tak boleh blah.. tapi lepas dah betul2 confirm barula saya berani usung kamera en papa kalau joint mana2 event.

masa kat bangkok nie kan bulan posa. the best part hotel tue sediakan sahur. nama hotel pun lupa haha. yang uruskan delegate workshop nie muslim so diorang aleartla bab2 sahur nie. tapi saya tak turun pun.. tapi kawan2 lain bawakkan makanan sampai ke bilik haha.. syok gile.. masa buka posa saya tolong2la sorang senior officer nie siapkan makanan. pg seminggu je bekal macam 3/4 minggu.  tapi bagus apa tak le kebulur saya kat sana.. sebab tue maintain je tak kurus pun ekeke...

Banyak2 benda kat Thailand saya ingat Cha Tu Chak je.. haha.. 

p/s: hari nie saya mc. saya ada infection telinga. pekak sebelah..kiki.. esok kena refer pakar pulak.. nanti saya citer ek


13 comments:

Sue-Rya Qistina said...

saya pernah pegi Jakarta dan Bangkok je. itupun dpt tajaan. Teringin jugak pegi negara2 lain. mmg seronok kan berjalan tmpt org :)

♥ ROS ♥ said...

Skrg lg cntik :) hihihi

Sue-Rya Qistina said...

P/S: terlupa pulak saya. utk ketahui jawapan sebenar bagi persoalan awk, boleh baca n3 seterusnya..hehehe

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/09/happy-birthday-kakak-today-is-your-day.html

.: iEyLa :. said...

tp skrang lagi comeeeyyy.... :)

Rinna said...

Moga cepat sembuh yer..

AyuArjuna BiGoshh said...

ila skrg pun still nampak mude :)

Mama Zharfan said...

comeyy :)

norhidana said...

heheheh cube tayang gambar kt ic masa msh itam putih tu, msti lg kelakar kn heheheh... maklum muke sekolah rendah lg

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hahha... so sweet gambar tu.. :D

Em's Family said...

sekarang pun young at heart kan :)

shark said...

kui kui kui ;p

Nurul Akmal said...

memang lain betul.. muda berseri2.. hehehe

hazman aka species1980 said...

alahai..... kenapa baru perasan yang kita nie sebaya yea....hahahaha