ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, September 26, 2012

Rumah kami dah 90% siap!!


Sebenarnya dah lama gambar2 nie terperap dalam hp..
Biasalah bila dah terlama maka gambar tue makin ke belakang, ke belakang,
 ke belakang dan terus lupa.
Tapi ok hari nie dah ingat balik..

Meh kita kongsi progress rumah..
Bila beli umah dalam pembinaan nie mmg dapatla tengok progress
Rumah yang kami duduk sekarang memang beli2 amik kunci terus masuk
Bagus jugak tak yah pening2 sebenarnya beli umah siap

Ok nampak banyak jugak progress selepas hampir sebulan tak jenguk
Sebulan yang lepas ada gambar2nya disini
Alhamdulilah nampak gaya memang hujung tahun nie memangla akan masuk umah baru
Baguslah masuk cepat
Cepatla umah sekarang boleh di sewa
Takla "sangap" macam sekarang bayar dua bijik umah :(
 Saya pun tak perasan ada worker dalam rumah nie
Bila WassUp kat adik saya yang beli umah kat sini jugak
Beza lorong je.. nyibukkan?
Terus adik reply "ada hantu kat bilik angah"
Mengada betul.

 Ini bahagian belakang umah kami
Sebulan yang lepas penuh dengan segala mak nenek besi
Nak lalu pun kecik2kan badan yang tak berapa kecik nie
Sekarang dah kemas & kalau nak main lari2 pun bolehkan?

Pandangan dari bilik saya
Kalaulah umah saya tak de langsir atau saya terlupa nak tutup langsir
Orang umah hujunggggg tue boleh nampak ke saya ek?
Pa, buat tinted nak? muahaha

Dalam kawasan perumahan pun ada round a bout
Ok bagus mesti diorang akan tanam bunga kat dalam bulatan tue kan?
Takkan nak buat kolam renang pulak.. Eh?
Bagusla lawa sikit bila banyak bunga, pokok2
Aman suasana kejiranan ku..
I letih tau keja masuk KL semua bangunan
Okla tempat tinggal banyak pokok

p/s: Apasal tak amik gambar dalam umah ek? Tahla.. terpegun tgok umah sendiri yang hampir siap sampaikan lupa nak amik gambar dalam umah..kiki.. Alhamdulilah atas rezeki mu ya Allah. Moga2 semuanya selamat dan teratur sehingga akhirnya..

13 comments:

Ummu Madihah said...

Seronok nak masuk rumah baru, banyak projek boleh buat nanti, terutama menghiasnya!

.: iEyLa :. said...

weeee...syoknyee...

aanie said...

kat area mana ni ek? cantik rumahnya....blh sy tau brape harganya? sb sy tgh survey rumah jgk ni....

emel sy blh? aaniea@yahoo.com

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah kt mana ni kak? cntik

Nazirah Azeman said...

wah seronok nyer umah dah nak siap

Kesuma Angsana said...

wah best nyer umah baru

AdaM Hawa said...

kompom tak sabar kan.. pemandangan yang cantik.. cantik rumah ila.. tetibe mengimbau kenangan sy dulu time tak sabar nak ambik kunci.. hehehe..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

kak, nk tnye rumh akak skrg ni puchong kt mane ye? bila akak dh keluar ada penyewa lain tak?
email kt fatiehafatie@gmail.com ye.

Tq.

KhaiRin : anies said...

kalu beli baju br ada bau2 kedai kalu beli umah baru ada bau2 simen x? ;-)

~Beb~ said...

sronok n ramai yg nak msuk rmh bru hjg thn ni. alhamdulillah. tompang sronok :)

Ummi Rayyan & Rayees said...

ila, ni kat Emerald West,Rawang ker? sbb cam samer design umah my BIL ;)

Sue-Rya Qistina said...

cantiknya rumah baru akak. cantik designnya. rumah akak ni ktne ye?

AyuArjuna BiGoshh said...

umah ni kat mana ila