ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, October 19, 2012

Belajar mempercayai anak2 untuk melindungi kehormatan mereka



Ini adalah salah satu daripada status saya di FB
Kehormatan anak-anak perempuan tidak boleh dikembalikan
Zaman sekarang anak-anak lelaki juga dicabul oleh orang yang tidak punya pegangan agama

Jadi ibu-ibu sila awas
BELAJAR UNTUK PERCAYA KATA-KATA ANAK



13 comments:

Tihara said...

as salam,

elok awasi mereka..supaya tak nyesal kemudian hari ni..dunia akhir zaman ni macam2 perkara pelik boleh berlaku

Gieyana said...

Betui lah ila..takut psl skrg nie mcm2 yg jd...moga Allah lindungi keselamatan anak kit...:-)

Aishah Jahirah said...

tu la sekarang ni bdak2 kecik pun org takde akal ni bernafsu tgk....mentang2 la diaorg kecik tataw apa..kena berhati2..

Liza said...

Ya.. kena hati-hati. Tambah2 kalau anak-anak kecil. Diupah gula-gula pun jadi la untuk umpan ikut mereka.. Nauzubillah..

Mooniqueen said...

Betul tu dear...
Org2 skrg ni byk bertopengkan syaitan je...
Minta anak 2 kite semua dilindungi olehNya..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... Kaum bapa juga perlu aware perkara ini... Anyway, thanks for sharing...

mummY daniSha said...

takutkann kak..seyes,sy memang amek berat sgt pasal benda ni...sebab hr tu tgk cite "kupetik dosa"....scary sgt..never trust sapa2 pun!

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg takot

Scorpio Girl said...

anak2 zaman sekarang baik lelaki atau perempuan kena ajar sedari mula tentang apa yang boleh dan apa yang tak boleh - tq for the reminder!:)

Nur-nba said...

Salam.. Tahniah sebab blog ni masuk Rancangan Apa Kata Wanita baru kejap tadi..

ieja amieja said...

setuju sgt..x kira kanak2 lelaki @ pompuan kita kena waspada..scary sgt2 dgn fenomena skrg..semoga ank2 kita sentiasa dlm perlindunganNya

transformed housewife said...

mmg kena hati2 skrg.

Totie@Tomy said...

zaman sekrang mcm2 boleh jadi...