ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, October 18, 2012

semua lari!


Ayam ooo Ayam ..keluarlah Arief datang


Ayam itik semua nyorok bawah reban bila reksasa kecik dua org nie datang
Si Amana siap pakai skirt menawan lagi tengok reban ayam

Nampak tak Arief kejar ayam tue?Ada kat celah2 pokok nenas tue.Bukan dia peduli pun.Tak sedar kulit sensetif. Dah satu keja saya nak monitor dia. Dia lari saya pun lari. Last2 saya dok tepi je tengok mana dia nak pegi. Akhirnya satu umah makcik En.Papa nie dia tawaf. Tetiba je saya rasa kurus sebab "jogging" kejar anak yg mengejar ayam :)


Kesian anak-anak saya. Takde kampung.. Hihi.. Mama cadangkan sebelum korang kawin korang tanya la bf/gf korang yg termasuk dalam list utk dingorat tue.. Korang tanya "awak ada kampung tak? Mama saya suruh saya kawin dengan orang yang ada kampung. Paling bagus kalau ada sawah. Bonus kalau ada air terjun & sungai.  Mak saya baik tau..  Mak saya bukan nak tumpang harta. mak saya nak tumpang merasa duduk kampung jerrrr"  ngeh ngeh ngeh...

p/s: Dulu masa saya bujang mmg dalam hati saya nak kawin dgn org yg ada kampung & sungai. Tapi dapat org KL jugak. Haiyaaa.. Tapi ada kebaikannya sebab saya penah ikut kenduri family kat Johor.. hampir 3 hari saya terbaring sakit belakang.. Allah lebih tahu apa yg terbaik utk kitakan? Kalau saya kawin org jauh & selalu balik kampung caner ek? kiki ... Eh tapi kat Hulu Langat pun banyak kampung lagi ye anak2.. Still dalam Selangor/Kl.. haha.. Impian yang tak kesampaian.. muahaha





9 comments:

Sue-Rya Qistina said...

hahahaha..comel betul la anak2 awk ni. teringat zaman kecik2 dulu. selalu kejar ayam n main ngan anak ayam. abis anak ayam kena picit ngan saya. hahaha (mase kecik saya membesar dan stay dgn arwah atok n nenek. tu yg bole merasa pengalaman camni)

KhaiRin : anies said...

so akk la kena ttp kn syarat bakal menantu mesti org kg heheheh

p/s ada gath blgger bln dpn tp buat kt senawang.nk ikut x?

Saya Disini said...

hihihi...sibuk mencari ayam upenye..

AdaM Hawa said...

dah macam anak kawan sy kalau dtg rumah sy.. x nak masuk.. dok keja ayam ngan kucing.. ;)

Liza said...

Haha.. Kesian Arief. Tak pa Arief, mama dah restu tu kawen dgn org kampung..

ieja amieja said...

suka tgk arief kejar ayam tu..dulu masa ank akk kecik gtu lah gamaknya..kejar ayam sampai x mo blk
umah atok sblh ayah ada itik ,lembu & kambing x mo lak main..hehhe

norhidana said...

sume ayam ngn itik dh aim muke amana ngn arief, sbb tau abislah diaorang hhheheheh

Indah said...

memang seronok sesekali balik kampung... lepas ni boleh la mengkampungkan umah kita.. esp yg tak de kg tuh.. huhu

Nida Mohd said...

haha..takut ya ayam itik tu semua..