ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, November 29, 2012

KITCHEN CABINET IDAMAN SAYA!!


sebenarnya sakit ati.. dah buat dah entry tadi pastu  hang tetiba.. geram..dahla nak buat cecepat.. okla to cut it short ini dapur idaman saya.. elegan kan?

nak buat kelabu-hitam-putih sebab dinding & tiles dah kelabu. kalau saya buat merah ang ang ang kang tercengang pulak ..langsung tak jadi masak haha.. dulu nak buat KC merah putih. kalau nak kabinet merah pada pendapat saya tiles / dinding color putih/krim baru match..

ini salah satu acsesori yang saya nak tambah nanti. tgok anak panah.. senang nak bersihkan nanti .. utk org2 yg rajin masak amat memerlukan benda nie haha.. up diri sendiri ye... kalau mil saya dia tampal paper.. saya tak.. pulak tue malas nak lap..letihla tiap2 kali masak sambal nak kena lap.. pastu nak lap pun payah.. kalau guna aluminium gini senang sikit nak bersihkan.. takla minyak2 tersekat macam kalau lap kat tiles.. celah2 tiles tue mesti akan melekat sisa2 percikan cili.. mencikkk 

nanti nak mintak idea kontraktor ..camana nak sumbat segala benda kat dapur cinonet nie. nak masuk mesin basuh, hood+hub+ peti ais haha.. tak mo pecah dapur sebab nanti nak letak pasu sayur2 kat belakang.. kalau sayur..kalau lalang? kiki .. pastu kalau laman belakang ada.. sambil saya masak..saya kerah arief siram pasu bunga saya haha..

berangan mmg syok..okla nak cepat..
lagipun frust bila draft pertama hilang.so malas nak ngomel banayk2 penat!

10 comments:

aanie said...

nak buat mcm tu ke? cantik!!

NurulHudaResad said...

cantik.... tapi bagi saya kelabu match je ngan color apa2. dgn merah sbnrnya efek dia cantik sgt. =)

Mr Lonely said...

visiting here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

Nurul Ain said...

cantik la..buat cecepat tau..dh siap apdet..tak sabar ni!

Nadratul Syazwana said...

Seronoknya bila ada rumah sendiri ni? Hehe nanti kalau dah susun susun furniture update lah. Nak tengok jugak hihi

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah! sungguh cantik idaman kalbu tu ye :P

transformed housewife said...

kala merah sikit2 utk warna highlight ok.

Liza said...

Ila. merah putih tu KC idaman Liza. tp xdak bajet, buat je putih dulu. Merah nanti tampal wallpaper. hahaha. Tp sampai skang masih kekal putih sbb xdak uit.. :(

Danish Shoppe said...

bestnya.... tak sabar nak tggu rumah siap gak... da la rumah pattern same :)

Ummi Danish said...

hehe.. sorry salah log in ID.. tadi tu saya tau :)