ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, November 12, 2012

Diari Seorang Comper Picisan

Peristiwa ini bolehla dijadikan salah satu note di dalam Diari Seorang Comper Picisan
Semalam saya ke Mydin Putrajaya. Saya bawak Amana
Saya memang takkan bawak Arief sebab Arief masih kecik & sukar dikawal
En.Papa & Arief duduk kat rumah

Dalam saya sibuk beli barang saya
Saya tengok Amana dok ralit tengok jam
Jangan harap! Memang saya takkan belikan.
Kalau Amana nak jam. Amana kena pandai dulu tengok jam kat rumah
Sebagaimana saya cakap
"Kalau nak masuk contest, cepat2 pandai baca buku & joinkanlah diri sendiri"
Itu adalah motivasi saya untuk dia pandai membaca
So same goesla kalau dia nak beli jam

Ok dah beli barang , saya simpan dulu barang yg berat tue dalam keta
And story begin:

jomla mama kita pegi tempat tue balik..jomla
Nak beli jam? Selagi Amana tak pandai tengok jam kat umah.Mama tak nak belikan
Bukan. Percayalah bukan nak beli jam..

Demi seorang anak saya menapak balik ke Mydin tue
Tetiba dia melompat kat stall kecik kat tepi Mydin

AMANA NAK MASUK CONTEST NIE

hadoiiii.. dia suruh saya patah balik semata2 nak join contest yg akan dapat godies bag nie?
grrrrrrrrr.... rasa nak tergelak pun ada, terkesima pun ada
mmmm... itulah anak seorang comper..
at least dia tahu nak sesuatu dia perlu usaha & bukan hanya meminta2..

ambil maklum ye comper2 sekalian..
anak2 kita akan jadi comper macam kita
walau  mama cuma comper picisan semoga anak mama jadi PRO COMPER




10 comments:

Mama Zharfan said...

heheh senyum sorang2 bila me baca entry ni :)

Mr & Mrs Sallehudin said...

so.. menang tak?

fiza said...

Kemana tumpahnya kuah kan ☺☺ Ada potensi nih.

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..setuju dgn kak fiza. mane x tumpahnya kuah, kalau x ke nasi. hehehe

Kesuma Angsana said...

hehe betullah tu!

MamaBalqis&Faiha@ZaJ said...

wahhh...anak pun dah terpengaruh dgn contest!...bagus!!!

Syazana Zainn said...

senyum sampai ke telinga amna :D

mummY daniSha said...

berbakat mcm mama dia.. =)

Wan Amira said...

bakal comper hebat ni :)

Liza said...

Bagus Ila motivate anak camtu. I like. Nanti Amana jadi budak yg takkan bergantung pd org lain.. :)