ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, November 22, 2012

Paham tak maksud tak sabar?


Okey bila tengok belakang umah so suweet
Walau ada lopak air sebab hujan hihi
Nak extend ke tak exted?
Ok jawapannya nak & tak nak..
Nak-sebab nak dapur & bilik bawah yang luas
Tak nak-sebab takde budget
ok bagus fail SPM!

Apasal ek pintu store korang buat cantik2 tapi pintu depan sikit punya selebet
oh paham nak tuan rumah ganti sendiri.. ok tima kasih

hai dik..kakak kat luar..mehla cium kakak ikut cermin
bagus Amana memang pandai mengajar adik buat nakal!

Tangga..jangan mak korang terjelepuk kepenatan tengah tangga udahla ye

Mama, tolongla bagi Amana bilik yang nie
Tingkap besar pastu nampak padang
Kirim salam ini bilik mama! Kuasa veto!

Bilik air yang tiles sampai ats siling
I loike!!
I kan bangsa mandi ala2 macam setahun tak jumpa air
kurang2 tak le dinding terkopek2 dengan percikan air yang ganas

Dapur yg comel dan grey
eh luar rumah grey dalam pun grey jugak
Pa kita buat dapur color kuning nak? nak? nak?

Suka sebab dapur nie tersorok dari ruang tamu
so dapur kecah takde sapa yang nampak kiki

Rumah dari pintu depan.
Gambar ke tiga diambil dari sudut dalam
so korang boleh estimate sejauh mana ke'come'lan umah nie di bahagian ruang tamu + dining

Ok berbalik kepada tajuk.. hati memang dah tak keruan nak masuk umah sebab senang nak uruskan tadika Amana. Mama & papa yang busy hamat nie tak decide mana Amana patut ditadikakan tetapi sibuk nak amik maid. citer maid next story ye (story geram) .. Kalau boleh nak je cakap kat developer "bak la sini kunci, umah dah siap.masukla api air cepat, padang tue nak siap sepuluh tahun lagi pun biarlah.nak masuk sekarang jugak.tak sabar paham tak?" tapi di satu sudut mengakui Allah lebih mengetahui.. biarlah masuk lambat lepas bos announce BONUS.. haha.. yela serahlah kat Allah sebab kita cuma fikir yang sekarang tapi Allah punya perancangan lebih teratur.. "YELA YELA KITA IKUTLA FLOW.. KALAU MASUK LEPAS ANNOUNCE BONUS PUN  BOLEHLA RENOVATE CANTIK SIKIT.." kalau bonus mahsyuk kiki.. kalau ala2 kita buat ala2 je ye... lagipun dapat bonus pun kena pikir tadika Amana yang registration +baju entah apa2 at least kene ketepi 1K juga... jangan mengeluh..anak2 adalah tanggungjawab dan invest di masa hadapan..  ayah kata satu anak punya invest boleh dapat banglo tapi kegembiraan punya anak yg boleh disayangai harganya tidak ternilai... banglo pun banglo lah ye..jangan ko sumbat mamapapa kat umah org2 tua nanti sudah.. kalau mama dapat je bayang2 korang buat gitu.. baik mama masukkan korang awal2 dalam lopak haha..






11 comments:

Allene said...

cantiknya rumah akak... :)
tahniah... bg lin tak payah reno pun ok. akak cuma buat buitin cabinet untuk kitchen and living. da cantik. later dapat durian runtuh apa lg. reno besar2... :)

Gieyana said...

bestnyer Ila..besar umah uols..x per, as long as landed..mcm sy i wish dpt dok umah landed sendiri yg kt kedah tue...:-)

jeBateja said...

Uikk...mcm rumah kat Bdr Seri Putra jerk...

BabyIntan com said...

Ye lah, corak tiles lantai dan toilet lebih kurang je mcm BSP punya especially tiles toilet tu. Even pintu store pon mmg sebijik sama...haha!

Cantik aaa rmh Ila! Nanti lepas renovate, lepas decor sure 'rumah ku syurga ku'...best!

sarina saleh said...

Besarnya umah angah cukup x ruang utk adik selitkan ank adik nnt?

Liza said...

Cantik..sebijik cam rumah LIza. hihihihi... Yer la developer sama. Mmg sebijik lah! Nanti kita renovate sama2. Hhaha. Tp Liza renovate ala2 nak bg org sewa jer la.. :(

AdaM Hawa said...

cantik & besar.. menarik la warna dia.. i like!!

kinna said...

ila, canteknya umah ila..takyah renovate pun takpe sbb hall dgn dapur adalah besar1 (er, at least besar sket dr umah skrg...hehe)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kina, renovate tue nk tmbh kabinet dapur je hikhik.. tak nk pecah2 dapur. big bos ila ckp dapur besar2 utk mengumpat ke? kiki..lwk sungguh.tkesan di hati..

AyuArjuna BiGoshh said...

cantek, kat mana umah ni ila ??? :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bukan bsp