ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, November 25, 2012

rumah ke tiga? mungkinkah?

hari ini adalah hari yang penuh dengan gamble. hurmmmmmm.. nk start dr mana kurang pasti... ok mcm niela.. en papa dpt msg dr developer rumah double strory kami; yg mereka akn launch umh apartmt. enth nape sy tergerak nk  beli...
dok la ricky sana sini kt kwn n internet dan akhirnya sy tyala kot2 en papa nk tengok. bkn setakt tgok ye kwn2.. dah terbayar deposit ngeh ngeh.. nak tau apa risiko2nya?
risiko pertama kalau jd ini adalh rumh ketiga kmi dan arahan bnk negara hanya 70% loan shja yg kmi layak.. dan 30% lg kena byr cashhhhh.. dekat 30K jugak tauuuu... wahhh klh deposit umh double story kmi. mn nk korek duit? hihi.. ok dah dpt caranya. nti klau jd sy share di sini yeee..
risiko kedua. ini plg membhayakn.. mcm risiko pertama ada jln keluarnya tp yg ini... hurmmmm..skrg kami dah ada 2 rumh ..so komitmen tinggi. klau tak lulus burnla deposit 500 kami... 
risiko ketiga kami akn msuk umh double story tue lg sebulan lebih. for sure byk cash nk kena pkaikn? grill, lampu2,kitchen kabinet,langsur etc etc.. nk carik nahas betul beli umh ke 3 di saat2 nie..ada hrapn umh double strory tue jd pdg bola.kosong jerrr.kiki.. gamblekn? hihi.. mengharapkn keajaiban dgn penguguman bonus tak lma lgi hihi..
serba sedikit ttg umh yg kmi beli nie. aparmt. rm125k.ada kolam.umh plg ats.ada lif.ada balkoni.parking berbumbung (bukn semua dpt parking bumbung). siap 2015. developer tak buat apa2 pun lg tp sbb kmi percaya dgn kredibiliti developer nie bdasarkn rekod terdahulu. umh nie siap 2015 n insya alkah  kwsn nie akn jd hub pendidikn...
semoga dipermudahkan. jika semuanya terbaik utk kami pasti semua akn dpt dilalui walau sukar.. klau semua tak dpt diteruskan pun pasti ada kebaikannya.  oh ada 2 keping gbr bdk2 sempat snap.. yg gbr arief sorang2 tue amana yg snap. ank2 kebosanan bila parents sibuk urusan umh hihi..



4 comments:

Aida said...

Dekat mana ye kwsn akak beli. Do u mind share where it is, nama developer etc?? Please email me farisyu_90@hotmail.com. Tq in advanced kak.

Mama Zharfan said...

bagus kalau ada asset byk2

Liza said...

Tak pa beli rumah, buat aset..

yanie6336 said...

Ada lagi ke rumah...pm tq